Lax- och äggsallad med gräslöksdressing
  • Tid 20 min

Lax- och äggsallad med gräslöksdressing

3.1 (21 betyg)

Lax och ägg är klassiska ingredienser till påskens festmåltider. Servera dem tillsammans i denna lax- och äggsallad med mycket grönt. Bjud en härlig gräslöksdressing till.

  • Tillagningstid 20 min
  • Ingredienser 15

Ingredienser

4 portioner
  • 4 ägg
  • 100 g mixade salladsblad
  • 4 kokta potatisar, tärnade
  • 1 knippe rädisor, delade
  • 0.5 rödlök, strimlad
  • 150 g frysta gröna sojabönor, tinade
  • 200 g kallrökt lax
  • 2 dl klippta örter, t ex dill och gräslök
Gräslöksdressing:
  • 1 ägg
  • 2 tsk vitvinsvinäger
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1.5 dl neutral olja
  • salt
  • cayennepeppar
  • 0.5 dl finskuren gräslök
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Lägg äggen i kokande vatten och koka 5 min för en krämig gula. Skölj i kallt vatten och skala direkt.

Gräslöksdressing:

  1. 1

    Vispa ihop ägg med vinäger och senap. Häll i oljan under konstant vispning, till en tjock majonnäs.Smaka av med salt och cayennepeppar.Rör ner gräslöken.

  2. 2

    Fördela sallad, potatis, rädisor, lök och sojabönor på ett stort fat. Lägg på laxskivor i små snurror och äggen i halvor. Strö över färska örter och ringla överdressingen.

Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Margareta

    Absolut en favorit!