Lax- och äggsallad med gräslöksdressing

Lax- och äggsallad med gräslöksdressing

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(31)

Lax och ägg är klassiska ingredienser till påskens festmåltider. Servera dem tillsammans i denna lax- och äggsallad med mycket grönt. Bjud en härlig gräslöksdressing till.

Tillagningstid: 20 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 4 ägg
  • 100 g mixade salladsblad
  • 4 kokta potatisar, tärnade
  • 1 knippe rädisor, delade
  • 0.5 rödlök, strimlad
  • 150 g frysta gröna sojabönor, tinade
  • 200 g kallrökt lax
  • 2 dl klippta örter, t ex dill och gräslök
  • Gräslöksdressing:
  • 1 ägg
  • 2 tsk vitvinsvinäger
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1.5 dl neutral olja
  • cayennepeppar
  • 0.5 dl finskuren gräslök
  • salt

Gör så här

  1. Lägg äggen i kokande vatten och koka 5 min för en krämig gula. Skölj i kallt vatten och skala direkt.

Gräslöksdressing:

  1. Vispa ihop ägg med vinäger och senap. Häll i oljan under konstant vispning, till en tjock majonnäs. Smaka av med salt och cayennepeppar. Rör ner gräslöken.
  2. Fördela sallad, potatis, rädisor, lök och sojabönor på ett stort fat. Lägg på laxskivor i små snurror och äggen i halvor. Strö över färska örter och ringla överdressingen.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Gunilla

2022-04-18

Lättgjord & god sommarsallad!

Christina

2020-04-12

Jättegod! Perfekt att ta med på påskpicnic också.

Magnus

2019-07-08

Supergod och enkel att göra. Favorit även här!

Margareta

2018-03-24

Absolut en favorit!

Lax- och äggsallad med gräslöksdressing
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 4 ägg
  • 100 g mixade salladsblad
  • 4 kokta potatisar, tärnade
  • 1 knippe rädisor, delade
  • 0.5 rödlök, strimlad
  • 150 g frysta gröna sojabönor, tinade
  • 200 g kallrökt lax
  • 2 dl klippta örter, t ex dill och gräslök
  • Gräslöksdressing:
  • 1 ägg
  • 2 tsk vitvinsvinäger
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1.5 dl neutral olja
  • cayennepeppar
  • 0.5 dl finskuren gräslök
  • salt

Lax- och äggsallad med gräslöksdressing

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(31)

Lax och ägg är klassiska ingredienser till påskens festmåltider. Servera dem tillsammans i denna lax- och äggsallad med mycket grönt. Bjud en härlig gräslöksdressing till.

Tillagningstid: 20 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lägg äggen i kokande vatten och koka 5 min för en krämig gula. Skölj i kallt vatten och skala direkt.

Gräslöksdressing:

  1. Vispa ihop ägg med vinäger och senap. Häll i oljan under konstant vispning, till en tjock majonnäs. Smaka av med salt och cayennepeppar. Rör ner gräslöken.
  2. Fördela sallad, potatis, rädisor, lök och sojabönor på ett stort fat. Lägg på laxskivor i små snurror och äggen i halvor. Strö över färska örter och ringla överdressingen.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Gunilla

2022-04-18

Lättgjord & god sommarsallad!

Christina

2020-04-12

Jättegod! Perfekt att ta med på påskpicnic också.

Magnus

2019-07-08

Supergod och enkel att göra. Favorit även här!

Margareta

2018-03-24

Absolut en favorit!