Lax med tomat- och basilikatäcke

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(34)

Tillagningstid: 25 minuter
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 600 g färsk laxfilé
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 tsk salt
  • Tomat- och basilikatäcke:
  • 2 smått tärnade tomater
  • 1 dl hackad färsk basilika
  • 1.5 tsk riven pepparrot
  • 2 dl crème fraiche, gärna lätt
  • Tillbehör:
  • 3.2 kg kokt färsk potatis
  • 250 g kokt grön sparris
  • 100 g rädisor
  • 4 salladsblad som dekoration

Gör så här

  1. Dela laxen i portionsbitar. Lägg dem i en smord ugnssäker form. Salta och peppra. Blanda försiktigt ner tomater, basilika och pepparrot i crème fraichen. Bred täcket över fisken. Sätt in formen i mitten av ugnen och baka tills fisken precis är genomkokt, 15-20 minuter.

Servering

Servera laxen med tillbehören.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anneli

2021-03-04

Jättegott tillsammans med pressad potatis och grillad sparris.

Liknande recept

Spara recept

Torsk med tomat, halloumi och dill

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Rimmad lax med dillpotatis

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Torsk i saffranssås med rosépeppar

Betyg
Betyg
(97)
Spara recept

Fiskgryta med saffran och räkor

Betyg
Betyg
(78)
Spara recept

Panerad lax

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Brasiliansk fiskgryta

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Fiskbullar i thaisås

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Laxrulader med torskfärs och gräddkokt fänkål

Betyg
Betyg
(99)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 600 g färsk laxfilé
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 tsk salt
  • Tomat- och basilikatäcke:
  • 2 smått tärnade tomater
  • 1 dl hackad färsk basilika
  • 1.5 tsk riven pepparrot
  • 2 dl crème fraiche, gärna lätt
  • Tillbehör:
  • 3.2 kg kokt färsk potatis
  • 250 g kokt grön sparris
  • 100 g rädisor
  • 4 salladsblad som dekoration

Lax med tomat- och basilikatäcke

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(34)

Tillagningstid: 25 minuter
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Dela laxen i portionsbitar. Lägg dem i en smord ugnssäker form. Salta och peppra. Blanda försiktigt ner tomater, basilika och pepparrot i crème fraichen. Bred täcket över fisken. Sätt in formen i mitten av ugnen och baka tills fisken precis är genomkokt, 15-20 minuter.

Servering

Servera laxen med tillbehören.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anneli

2021-03-04

Jättegott tillsammans med pressad potatis och grillad sparris.

Liknande recept

Spara recept

Torsk med tomat, halloumi och dill

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Rimmad lax med dillpotatis

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Torsk i saffranssås med rosépeppar

Betyg
Betyg
(97)
Spara recept

Fiskgryta med saffran och räkor

Betyg
Betyg
(78)
Spara recept

Panerad lax

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Brasiliansk fiskgryta

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Fiskbullar i thaisås

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Laxrulader med torskfärs och gräddkokt fänkål

Betyg
Betyg
(99)