Lax med paprika

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(10)

Fjordlax i spansk tappning med paprika, vitlök, fänkål och morot.

Tillagningstid: 50 minuter + 1 timme i kylen
Ugnstemperatur:150º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 600 g skinn- och benfri färsk lax, 4 bitar
  • 0.5 tsk peppar
  • 4 citroner, pressad saft 3/4 dl
  • 3 apelsiner, pressad saft 1 dl
  • 3 dl vitt vin
  • 1 stjärnanis
  • 2 lagerblad
  • ev lite hackad bladpersilja
  • 0.5 urkärnad hackad grön chili
  • 150 g tärnad gul paprika
  • 1 msk olja
  • 100 g tärnad morot
  • 200 g tärnad fänkål
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 75 g tunt skuren gul lök, 1 liten
  • 150 g tärnad röd paprika
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Salta laxen och låt den vila entimme i kylskåp.
  2. Fräs lök, vitlök, fänkål ochmorot i olja. Tillsätt paprika,chili, lagerblad, stjärnanis ochvitt vin. Låt sjuda i cirka 10 minuter.Smaka av med citrussaft,salt och peppar.
  3. Torka av laxen och grilla den iugnen i 15 minuter, till en innertemperaturpå 52 grader.
  4. Värm lagen igen, häll denöver den färdiga laxen ochservera.
  5. Dekorera eventuellt medbladpersilja.Tips! Rätten kan även ätas somförrätt och kall.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Lax med sesamfrön

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Matjessilltårta med potatis och brynt smör

Betyg
Betyg
(28)
Spara recept

Laxsallad med hackat ägg

Betyg
Betyg
(66)
Spara recept

Spett med bläckfisk och räkor

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Gravad lax

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Rödbetsgravad lax

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Fiskpaté

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Sashimilax med sallad

Betyg
Betyg
(9)
17 st
  • Ingredienser (17)
  • 600 g skinn- och benfri färsk lax, 4 bitar
  • 0.5 tsk peppar
  • 4 citroner, pressad saft 3/4 dl
  • 3 apelsiner, pressad saft 1 dl
  • 3 dl vitt vin
  • 1 stjärnanis
  • 2 lagerblad
  • ev lite hackad bladpersilja
  • 0.5 urkärnad hackad grön chili
  • 150 g tärnad gul paprika
  • 1 msk olja
  • 100 g tärnad morot
  • 200 g tärnad fänkål
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 75 g tunt skuren gul lök, 1 liten
  • 150 g tärnad röd paprika
  • 0.5 tsk salt

Lax med paprika

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(10)

Fjordlax i spansk tappning med paprika, vitlök, fänkål och morot.

Tillagningstid: 50 minuter + 1 timme i kylen
Ugnstemperatur:150º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Salta laxen och låt den vila entimme i kylskåp.
  2. Fräs lök, vitlök, fänkål ochmorot i olja. Tillsätt paprika,chili, lagerblad, stjärnanis ochvitt vin. Låt sjuda i cirka 10 minuter.Smaka av med citrussaft,salt och peppar.
  3. Torka av laxen och grilla den iugnen i 15 minuter, till en innertemperaturpå 52 grader.
  4. Värm lagen igen, häll denöver den färdiga laxen ochservera.
  5. Dekorera eventuellt medbladpersilja.Tips! Rätten kan även ätas somförrätt och kall.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Lax med sesamfrön

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Matjessilltårta med potatis och brynt smör

Betyg
Betyg
(28)
Spara recept

Laxsallad med hackat ägg

Betyg
Betyg
(66)
Spara recept

Spett med bläckfisk och räkor

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Gravad lax

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Rödbetsgravad lax

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Fiskpaté

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Sashimilax med sallad

Betyg
Betyg
(9)