Lax med paprika

Lax med paprika

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(10)

Fjordlax i spansk tappning med paprika, vitlök, fänkål och morot.

Tillagningstid: 50 minuter + 1 timme i kylen
Ugnstemperatur:150º
4 portioner
  • 600 g skinn- och benfri färsk lax, 4 bitar
  • 75 g tunt skuren gul lök, 1 liten
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 200 g tärnad fänkål
  • 100 g tärnad morot
  • 1 msk olja
  • 150 g tärnad gul paprika
  • 150 g tärnad röd paprika
  • 0.5 urkärnad hackad grön chili
  • 2 lagerblad
  • 1 stjärnanis
  • 3 dl vitt vin
  • 3 apelsiner, pressad saft 1 dl
  • 4 citroner, pressad saft 3/4 dl
  • 0.5 tsk peppar
  • ev lite hackad bladpersilja
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Salta laxen och låt den vila entimme i kylskåp.
  2. Fräs lök, vitlök, fänkål ochmorot i olja. Tillsätt paprika,chili, lagerblad, stjärnanis ochvitt vin. Låt sjuda i cirka 10 minuter.Smaka av med citrussaft,salt och peppar.
  3. Torka av laxen och grilla den iugnen i 15 minuter, till en innertemperaturpå 52 grader.
  4. Värm lagen igen, häll denöver den färdiga laxen ochservera.
  5. Dekorera eventuellt medbladpersilja.Tips! Rätten kan även ätas somförrätt och kall.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Lax med paprika
17 st
  • Ingredienser (17)
  • 600 g skinn- och benfri färsk lax, 4 bitar
  • 75 g tunt skuren gul lök, 1 liten
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 200 g tärnad fänkål
  • 100 g tärnad morot
  • 1 msk olja
  • 150 g tärnad gul paprika
  • 150 g tärnad röd paprika
  • 0.5 urkärnad hackad grön chili
  • 2 lagerblad
  • 1 stjärnanis
  • 3 dl vitt vin
  • 3 apelsiner, pressad saft 1 dl
  • 4 citroner, pressad saft 3/4 dl
  • 0.5 tsk peppar
  • ev lite hackad bladpersilja
  • 0.5 tsk salt

Lax med paprika

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(10)

Fjordlax i spansk tappning med paprika, vitlök, fänkål och morot.

Tillagningstid: 50 minuter + 1 timme i kylen
Ugnstemperatur:150º
4 portioner

Gör så här

  1. Salta laxen och låt den vila entimme i kylskåp.
  2. Fräs lök, vitlök, fänkål ochmorot i olja. Tillsätt paprika,chili, lagerblad, stjärnanis ochvitt vin. Låt sjuda i cirka 10 minuter.Smaka av med citrussaft,salt och peppar.
  3. Torka av laxen och grilla den iugnen i 15 minuter, till en innertemperaturpå 52 grader.
  4. Värm lagen igen, häll denöver den färdiga laxen ochservera.
  5. Dekorera eventuellt medbladpersilja.Tips! Rätten kan även ätas somförrätt och kall.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!