Lax med nektarinsalsa
  • Tid 25 min

Lax med nektarinsalsa

3 (2 betyg)

  • Tillagningstid 25 min
  • Ingredienser 12

Ingredienser

4 portioner
  • 500 g laxfilé
  • 2 tsk flingsalt
  • 2 tsk olivolja
Nektarinsalsa:
  • 3 nektariner
  • 1 salladslök
  • 0.5 gurka
  • 2 kiwi
  • 0.5 lime, finrivet skal och saft
  • 1 kruka koriander, hackad
  • 2 tsk flytande honung
  • flingsalt
Till servering:
  • ris
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Skär nektarinerna i bitar och strimla salladslöken. Skala och tärna gurka och kiwi. Blanda frukt och grönsaker med limeskal (endast det gröna), limesaft och koriander. Smaka av med honung och flingsalt.

  2. 2

    Salta laxen. Hetta upp olja i en stekpanna och stek laxen på båda sidor till fin färg, ca 5 min totalt. Servera laxen med salsan och kokt ris.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Använd en termometer, 48° är den perfekta innertemperaturen.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Lena

    Det här var superfräscht och jättegott!