Lax med ljummen yoghurtsås

Lax med ljummen yoghurtsås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(16)

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
  • 600 g laxfilé i portionsbitar
  • olja till stekning
  • 0.5 tsk salt
  • Yoghurtsås:
  • 2 dl matyoghurt 10%
  • 2 msk finhackad ingefära
  • 1 finhackat citrongräs
  • 1 hackad vitlöksklyfta
  • 1 tsk sambal oelek
  • 0.5 tsk salt
  • Till servering:
  • 3 dl matvete
  • alfalfagroddar eller rödbetsgroddar
  • färsk koriander

Gör så här

  1. Koka matvetet enligt anvisningen på förpackningen.

Yoghurtsås

  1. Mixa hälften av yoghurten med resten av ingredienserna till slät konsistens med en stavmixer. Vänd ner resten av yoghurten.
  2. Salta laxen och stek den i olja i en het stekpanna 1–2 min per sida, tills den nästan är genomstekt.
  3. Slå på yoghurtsåsen och ta genast av pannan från spisen, såsen får inte koka. Servera laxen med matvete, groddar och gärna färsk koriander.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Emmy

2020-03-14

Fräsch och god rätt! Perfekt vardagsmat. Vi hade tunt hyvlad rödkål på toppen istället för att få in lite grönsaker.

Sussie

2013-09-26

Supergott! Hittade inget citrongräs i affären så jag tog lite rivet citronskal istället. Dessutom serverade jag med qinoa eftersom jag upptäckte att vi inte hade matvete hemma i sista sekund. Blev riktigt gott!

Lax med ljummen yoghurtsås
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 600 g laxfilé i portionsbitar
  • olja till stekning
  • 0.5 tsk salt
  • Yoghurtsås:
  • 2 dl matyoghurt 10%
  • 2 msk finhackad ingefära
  • 1 finhackat citrongräs
  • 1 hackad vitlöksklyfta
  • 1 tsk sambal oelek
  • 0.5 tsk salt
  • Till servering:
  • 3 dl matvete
  • alfalfagroddar eller rödbetsgroddar
  • färsk koriander

Lax med ljummen yoghurtsås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(16)

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner

Gör så här

  1. Koka matvetet enligt anvisningen på förpackningen.

Yoghurtsås

  1. Mixa hälften av yoghurten med resten av ingredienserna till slät konsistens med en stavmixer. Vänd ner resten av yoghurten.
  2. Salta laxen och stek den i olja i en het stekpanna 1–2 min per sida, tills den nästan är genomstekt.
  3. Slå på yoghurtsåsen och ta genast av pannan från spisen, såsen får inte koka. Servera laxen med matvete, groddar och gärna färsk koriander.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Emmy

2020-03-14

Fräsch och god rätt! Perfekt vardagsmat. Vi hade tunt hyvlad rödkål på toppen istället för att få in lite grönsaker.

Sussie

2013-09-26

Supergott! Hittade inget citrongräs i affären så jag tog lite rivet citronskal istället. Dessutom serverade jag med qinoa eftersom jag upptäckte att vi inte hade matvete hemma i sista sekund. Blev riktigt gott!