Lax med ljummen yoghurtsås
  • Tid 25 min

Lax med ljummen yoghurtsås

3.73 (11 betyg)

  • Tillagningstid 25 min
  • Ingredienser 12

Ingredienser

4 portioner
  • 600 g laxfilé i portionsbitar
  • 0.5 tsk salt
  • olja till stekning
Yoghurtsås:
  • 2 dl matyoghurt 10%
  • 2 msk finhackad ingefära
  • 1 finhackat citrongräs
  • 1 hackad vitlöksklyfta
  • 1 tsk sambal oelek
  • 0.5 tsk salt
Till servering:
  • 3 dl matvete
  • alfalfagroddar eller rödbetsgroddar
  • färsk koriander
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Koka matvetet enligt anvisningen på förpackningen.

Yoghurtsås

  1. 1

    Mixa hälften av yoghurten med resten av ingredienserna till slät konsistens med en stavmixer. Vänd ner resten av yoghurten.

  2. 2

    Salta laxen och stek den i olja i en het stekpanna 1–2 min per sida, tills den nästan är genomstekt.

  3. 3

    Slå på yoghurtsåsen och ta genast av pannan från spisen, såsen får inte koka. Servera laxen med matvete, groddar och gärna färsk koriander.

Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Sussie

    Supergott! Hittade inget citrongräs i affären så jag tog lite rivet citronskal istället. Dessutom serverade jag med qinoa eftersom jag upptäckte att vi inte hade matvete hemma i sista sekund. Blev riktigt gott!