Lax med krämiga rotsaker

Lax med krämiga rotsaker

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(16)

En smidig middag på dillstuvade rotsaker och en snabbstekt lax. Milt och bekvämt!

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 4 laxfiléer med skinnet kvar
  • 1 msk olivolja till stekning
  • 1 krm peppar
  • 1 citron i klyftor
  • 1 krm salt
  • Krämiga rotsaker:
  • 2 skalade och tärnade potatisar
  • 2 skalade och tärnade morötter
  • 100 g skalad och tärnad rotselleri
  • 100 g grovt skuren savoykål eller vitkål
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 1 liter fiskbuljong
  • 0.5 dl hackad dill
  • 1 krm peppar
  • 1 krm salt

Gör så här

  1. Koka rotsakerna och kålen i lättsaltat vatten ca 2 minuter. De skall vara knappt mjuka. Häll av vattnet och låt ånga av. Koka ihop grädde och buljong och reducera till hälften, vänd ner rotsakerna, dillen och kålen. Värm hastigt.
  2. Pensla laxen med olja. Salta och peppra. Hetta upp en stek- eller grillpanna och grilla ca 3 minuter på varje sida. Börja med skinnsidan.

Servering

Servera laxen med rotsakerna och citronklyftor.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Eva

2014-02-22

Så himla gott, fast jag tog Änglamarks torskrygg, rimmade den lite. Mer Ekogrädde och mindre vatten men 2 buljongtärningar. Rotsellerin är gudomligt bra i denna kombo

Doris.D.B. Grinderhagen

2014-02-11

DETTA ÄR ETT RIKTIGT UNDERBART MIDDAG ATT BÅDE FAMILJEN O GÄSTERNA ÄLSKADE DETTA <3 <3 <3

Lax med krämiga rotsaker
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 4 laxfiléer med skinnet kvar
  • 1 msk olivolja till stekning
  • 1 krm peppar
  • 1 citron i klyftor
  • 1 krm salt
  • Krämiga rotsaker:
  • 2 skalade och tärnade potatisar
  • 2 skalade och tärnade morötter
  • 100 g skalad och tärnad rotselleri
  • 100 g grovt skuren savoykål eller vitkål
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 1 liter fiskbuljong
  • 0.5 dl hackad dill
  • 1 krm peppar
  • 1 krm salt

Lax med krämiga rotsaker

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(16)

En smidig middag på dillstuvade rotsaker och en snabbstekt lax. Milt och bekvämt!

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka rotsakerna och kålen i lättsaltat vatten ca 2 minuter. De skall vara knappt mjuka. Häll av vattnet och låt ånga av. Koka ihop grädde och buljong och reducera till hälften, vänd ner rotsakerna, dillen och kålen. Värm hastigt.
  2. Pensla laxen med olja. Salta och peppra. Hetta upp en stek- eller grillpanna och grilla ca 3 minuter på varje sida. Börja med skinnsidan.

Servering

Servera laxen med rotsakerna och citronklyftor.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Eva

2014-02-22

Så himla gott, fast jag tog Änglamarks torskrygg, rimmade den lite. Mer Ekogrädde och mindre vatten men 2 buljongtärningar. Rotsellerin är gudomligt bra i denna kombo

Doris.D.B. Grinderhagen

2014-02-11

DETTA ÄR ETT RIKTIGT UNDERBART MIDDAG ATT BÅDE FAMILJEN O GÄSTERNA ÄLSKADE DETTA <3 <3 <3