Lax med fänkål och örter
  • Tid 30 min
  • Ugn 200º

Lax med fänkål och örter

3.21 (39 betyg)

Örtig och god lax i krämig sås.

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 15
  • Ugnstemperatur 200º

Ingredienser

4 portioner
  • 1 tsk salvia
  • 1 tsk dragon
  • 1 tsk timjan
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 riven vitlöksklyfta
  • 2 tsk flingsalt
  • 1 citron, rivet skal av
  • 600 g laxfilé med skinn
  • 4 dl strimlad fänkål
  • 2 strimlade paprikor
  • 2 gula lökar i tunna skivor
  • 1 dl vitt vin
  • 2 dl grädde
Till servering:
  • 1 kg kokt, pressad potatis
  • hackad persilja
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Lägg grönsakerna i en ugnssäker form och häll på vitt vin och grädde. Ställ in i ugnen i ca 10 min.

  2. 2

    Blanda kryddblandningen. Gnugga laxen med kryddorna och lägg den med skinnsidan ner i formen med grönsakerna.

  3. 3

    Stek i ugnen tills laxen har en innertemperatur på 50 grader, använd stektermometer, cirka 20 minuter.

Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Sofie

    Detta var förvånande gott! Kanon med pressad potatis till.