Lax med fänkål och oliver

Lax med fänkål och oliver

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(0)

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 600 g portionsbitar laxfilé
  • 1 msk smör till stekning
  • 1 gul lök
  • 2 fänkål
  • 0.5 tsk socker
  • 0.5 g saffran
  • 2 dl buljong, fisk eller grönsaks
  • 2 dl matlagningsvin
  • 1 krm peppar
  • 15 urkärnade svarta oliver
  • 1 krm salt

Gör så här

  1. Skala och skiva löken, skär fänkålen i skivor. Fräs löken mjuk i matfett, tillsätt fänkål och låt fräsa med några minuter. Strö över socker och saffran och fräs ytterligare någon minut. Slå på buljong och vin och låt koka utan lock ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar och lägg i oliverna.
  2. Hetta upp en stekpanna med lite matfett och stek/halstra fisken 2-3 minuter per sida. Smaka av med salt och peppar.

Servering

Servera gärna med kokt potatis.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Parmalindad laxfilé

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Saltbakad lax med fänkålssmak och tomater

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Sej med grillad paprika och parmesan

Betyg
Betyg
(115)
Spara recept

Laxpasta med pesto och kallrökt lax

Betyg
Betyg
(37)
Spara recept

Fiskbiffar med curry och korianderyoghurt

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Gösfilé i paprika- och tomatsås

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Torskrygg med med rödbetor, kaprisbär och brynt smör

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Sashimi nudelsallad

Betyg
Betyg
(12)
Lax med fänkål och oliver
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 600 g portionsbitar laxfilé
  • 1 msk smör till stekning
  • 1 gul lök
  • 2 fänkål
  • 0.5 tsk socker
  • 0.5 g saffran
  • 2 dl buljong, fisk eller grönsaks
  • 2 dl matlagningsvin
  • 1 krm peppar
  • 15 urkärnade svarta oliver
  • 1 krm salt

Lax med fänkål och oliver

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(0)

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skala och skiva löken, skär fänkålen i skivor. Fräs löken mjuk i matfett, tillsätt fänkål och låt fräsa med några minuter. Strö över socker och saffran och fräs ytterligare någon minut. Slå på buljong och vin och låt koka utan lock ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar och lägg i oliverna.
  2. Hetta upp en stekpanna med lite matfett och stek/halstra fisken 2-3 minuter per sida. Smaka av med salt och peppar.

Servering

Servera gärna med kokt potatis.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Parmalindad laxfilé

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Saltbakad lax med fänkålssmak och tomater

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Sej med grillad paprika och parmesan

Betyg
Betyg
(115)
Spara recept

Laxpasta med pesto och kallrökt lax

Betyg
Betyg
(37)
Spara recept

Fiskbiffar med curry och korianderyoghurt

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Gösfilé i paprika- och tomatsås

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Torskrygg med med rödbetor, kaprisbär och brynt smör

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Sashimi nudelsallad

Betyg
Betyg
(12)