Lax med dillslungad potatis

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

Ugnsstekt lax som serveras med smörslungade bönor och potatis och en kall pepparrotssås.

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:150º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 600 g laxfilé, gärna med skinn
  • 1 tsk salt
  • 3 dl crème fraiche
  • 2 msk finriven pepparrot
  • salt och peppar
  • Dillslungad färskpotatis
  • 800 g potatis
  • 100 g vaxböna
  • 100 g haricots verts
  • 50 g smör
  • 1 liten citron
  • 1.5 dl grovt skuren dill
  • flingsalt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150°. Koka potatiseni en stor kastrull i saltat vatten. Lägg bönorna i en sil och låt ånga över potatisvattnet de sista 3–5 min. Lägg ett lock över silen.
  2. Lägg laxen i en inoljad ugnsform och krydda med salt. Tillaga mitt i ugnen till en innertemperatur på 55°.
  3. Blanda crème fraiche med pepparrot och smaka av med salt och peppar.
  4. Smält smör i en kastrull. Häll över potatis och bönor, pressa över citronsaften och vänd runt med dillen. Smula över flingsalt och servera med laxen och såsen.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2021-09-20

Hej Karin, i vårt sortiment finns frysta vaxbönor och även färska när det är säsong. Prata gärna direkt med din butik om de inte verkar finnas just där. Lycka till!

Karin

2021-09-17

Coop säljer ju inte ens vaxbönor!

Liknande recept

Spara recept

Gösfilé i paprika- och tomatsås

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Fiskbiffar med curry och korianderyoghurt

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Torskrygg med med rödbetor, kaprisbär och brynt smör

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Laxpasta med spenat i ugn

Betyg
Betyg
(32)
Spara recept

Laxpasta med pesto och kallrökt lax

Betyg
Betyg
(37)
Spara recept

Fiskgryta med saffran och räkor

Betyg
Betyg
(78)
Spara recept

Lax- och spenatpaj

Betyg
Betyg
(104)
Spara recept

Saltbakad lax med fänkålssmak och tomater

Betyg
Betyg
(24)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 600 g laxfilé, gärna med skinn
  • 1 tsk salt
  • 3 dl crème fraiche
  • 2 msk finriven pepparrot
  • salt och peppar
  • Dillslungad färskpotatis
  • 800 g potatis
  • 100 g vaxböna
  • 100 g haricots verts
  • 50 g smör
  • 1 liten citron
  • 1.5 dl grovt skuren dill
  • flingsalt

Lax med dillslungad potatis

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

Ugnsstekt lax som serveras med smörslungade bönor och potatis och en kall pepparrotssås.

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:150º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150°. Koka potatiseni en stor kastrull i saltat vatten. Lägg bönorna i en sil och låt ånga över potatisvattnet de sista 3–5 min. Lägg ett lock över silen.
  2. Lägg laxen i en inoljad ugnsform och krydda med salt. Tillaga mitt i ugnen till en innertemperatur på 55°.
  3. Blanda crème fraiche med pepparrot och smaka av med salt och peppar.
  4. Smält smör i en kastrull. Häll över potatis och bönor, pressa över citronsaften och vänd runt med dillen. Smula över flingsalt och servera med laxen och såsen.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2021-09-20

Hej Karin, i vårt sortiment finns frysta vaxbönor och även färska när det är säsong. Prata gärna direkt med din butik om de inte verkar finnas just där. Lycka till!

Karin

2021-09-17

Coop säljer ju inte ens vaxbönor!

Liknande recept

Spara recept

Gösfilé i paprika- och tomatsås

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Fiskbiffar med curry och korianderyoghurt

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Torskrygg med med rödbetor, kaprisbär och brynt smör

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Laxpasta med spenat i ugn

Betyg
Betyg
(32)
Spara recept

Laxpasta med pesto och kallrökt lax

Betyg
Betyg
(37)
Spara recept

Fiskgryta med saffran och räkor

Betyg
Betyg
(78)
Spara recept

Lax- och spenatpaj

Betyg
Betyg
(104)
Spara recept

Saltbakad lax med fänkålssmak och tomater

Betyg
Betyg
(24)