Lax med dillslungad potatis

Lax med dillslungad potatis

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Ugnsstekt lax som serveras med smörslungade bönor och potatis och en kall pepparrotssås.

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:150º
4 portioner
  • 600 g laxfilé, gärna med skinn
  • 1 tsk salt
  • 3 dl crème fraiche
  • 2 msk finriven pepparrot
  • salt och peppar
  • Dillslungad färskpotatis
  • 800 g potatis
  • 100 g vaxböna
  • 100 g haricots verts
  • 50 g smör
  • 1 liten citron
  • 1.5 dl grovt skuren dill
  • flingsalt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150°. Koka potatisen i en stor kastrull i saltat vatten. Lägg bönorna i en sil och låt ånga över potatisvattnet de sista 3–5 min. Lägg ett lock över silen.
  2. Lägg laxen i en inoljad ugnsform och krydda med salt. Tillaga mitt i ugnen till en innertemperatur på 55°.
  3. Blanda crème fraiche med pepparrot och smaka av med salt och peppar.
  4. Smält smör i en kastrull. Häll över potatis och bönor, pressa över citronsaften och vänd runt med dillen. Smula över flingsalt och servera med laxen och såsen.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2021-09-20

Hej Karin, i vårt sortiment finns frysta vaxbönor och även färska när det är säsong. Prata gärna direkt med din butik om de inte verkar finnas just där. Lycka till!

Karin

2021-09-17

Coop säljer ju inte ens vaxbönor!

Lax med dillslungad potatis
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 600 g laxfilé, gärna med skinn
  • 1 tsk salt
  • 3 dl crème fraiche
  • 2 msk finriven pepparrot
  • salt och peppar
  • Dillslungad färskpotatis
  • 800 g potatis
  • 100 g vaxböna
  • 100 g haricots verts
  • 50 g smör
  • 1 liten citron
  • 1.5 dl grovt skuren dill
  • flingsalt

Lax med dillslungad potatis

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Ugnsstekt lax som serveras med smörslungade bönor och potatis och en kall pepparrotssås.

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:150º
4 portioner

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150°. Koka potatisen i en stor kastrull i saltat vatten. Lägg bönorna i en sil och låt ånga över potatisvattnet de sista 3–5 min. Lägg ett lock över silen.
  2. Lägg laxen i en inoljad ugnsform och krydda med salt. Tillaga mitt i ugnen till en innertemperatur på 55°.
  3. Blanda crème fraiche med pepparrot och smaka av med salt och peppar.
  4. Smält smör i en kastrull. Häll över potatis och bönor, pressa över citronsaften och vänd runt med dillen. Smula över flingsalt och servera med laxen och såsen.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2021-09-20

Hej Karin, i vårt sortiment finns frysta vaxbönor och även färska när det är säsong. Prata gärna direkt med din butik om de inte verkar finnas just där. Lycka till!

Karin

2021-09-17

Coop säljer ju inte ens vaxbönor!