Lax med blomkålsris

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(19)

Snabb och fräsch lax som steks i panna och serveras med blomkålsris och en lätt yoghurtsås.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 3 dl yoghurt
  • 0.5 citron
  • 1 msk honung
  • 1 riven vitlöksklyfta
  • 0.5 blomkålshuvud
  • 1 msk olivolja
  • 1 dl finhackad dill
  • 500 g lax

Gör så här

  1. Blanda yoghurten med finrivet skal av citron(endast det gula), honung och vitlök.
  2. Riv blomkålen på grova sidan av rivjärnet och häll smulet i kokande, saltat vatten och låt koka 3 min. Häll av vattnet i ett durkslag och blanda blomkålen med olja, citronsaft och dill.
  3. Skär laxen i portionsbitar ,hetta upp olja i en stekpanna och stek 3 min per sida ca 48°.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Terese

2016-11-06

Blev en väldigt liten portion med blomkålshuvudet. Ändå gjorde jag på hela.

Elin

2016-10-05

Ser inte potatisen på bilden. Ska den vara i yoghurtsåsen?!

Ronny

2016-08-07

Jag bytte laxen mot torskfilé och blandade dillen i yoghurten. Mycket gott!

Liknande recept

Spara recept

Liten Janssons frestelse med lax

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Klassisk laxburgare

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Pölsa

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Potatissallad med kallrökt lax

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Panerad fiskburgare med remouladsås

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Torsk i ugn

Betyg
Betyg
(53)
Spara recept

Snabb matjesgratäng

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Tunnbrödsrulle med varmrökt lax

Betyg
Betyg
(13)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 3 dl yoghurt
  • 0.5 citron
  • 1 msk honung
  • 1 riven vitlöksklyfta
  • 0.5 blomkålshuvud
  • 1 msk olivolja
  • 1 dl finhackad dill
  • 500 g lax

Lax med blomkålsris

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(19)

Snabb och fräsch lax som steks i panna och serveras med blomkålsris och en lätt yoghurtsås.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda yoghurten med finrivet skal av citron(endast det gula), honung och vitlök.
  2. Riv blomkålen på grova sidan av rivjärnet och häll smulet i kokande, saltat vatten och låt koka 3 min. Häll av vattnet i ett durkslag och blanda blomkålen med olja, citronsaft och dill.
  3. Skär laxen i portionsbitar ,hetta upp olja i en stekpanna och stek 3 min per sida ca 48°.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Terese

2016-11-06

Blev en väldigt liten portion med blomkålshuvudet. Ändå gjorde jag på hela.

Elin

2016-10-05

Ser inte potatisen på bilden. Ska den vara i yoghurtsåsen?!

Ronny

2016-08-07

Jag bytte laxen mot torskfilé och blandade dillen i yoghurten. Mycket gott!

Liknande recept

Spara recept

Liten Janssons frestelse med lax

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Klassisk laxburgare

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Pölsa

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Potatissallad med kallrökt lax

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Panerad fiskburgare med remouladsås

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Torsk i ugn

Betyg
Betyg
(53)
Spara recept

Snabb matjesgratäng

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Tunnbrödsrulle med varmrökt lax

Betyg
Betyg
(13)