Lax fylld med pepparrot och grönsaker

Lax fylld med pepparrot och grönsaker

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(23)

Smaka på medelhavet.

Tillagningstid: 35 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
  • 1 grovhackad röd paprika
  • 200 g grovhackad zucchini
  • 1 grovhackad rödlök
  • 200 g grovhackad aubergine
  • 3 msk olivolja
  • 1 krm nymalen svartpeppar
  • 250 g körsbärstomater
  • 2 krm salt
  • 150 g färskost
  • 2 msk riven pepparrot
  • 1 krm nymalen svartpeppar
  • 600 g laxfilé i 4 bitar
  • 1 tsk salt
  • Salsa verde:
  • 1.5 dl olivolja
  • 2 blandade färska örter (t ex basilika och persilja)
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 citron, rivet skal och saften
  • 1 dl smulat, färskt vitt bröd
  • 1 krm nymalen svartpeppar
  • 1 klyftad citron
  • 0.5 dl grovhackad persilja
  • 2 krm salt

Gör så här

  1. Lägg alla grönsaker utom tomaterna i en ugnssäker form och sätt in i ugnen i 10 minuter.
  2. Blanda färskost, pepparrot, salt och peppar i en bunke. Skär en ficka på ovansidan av varje laxilé. Fyll fickan med pepparrotsfärskosten.
  3. Ta ut grönsakerna, tillsätt tomaterna och sätt samtidigt in laxen i ugnen. Låt stå i ytterligare cirka 12 minuter tills grönsakerna är mjuka och laxen färdig.
  4. Mixa under tiden alla ingredienser till salsa verden till en slät sås i en mixer eller med stavmixer. Servera med citronklyftor och toppa grönsakerna med hackad persilja.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Lax fylld med pepparrot och grönsaker
22 st
  • Ingredienser (22)
  • 1 grovhackad röd paprika
  • 200 g grovhackad zucchini
  • 1 grovhackad rödlök
  • 200 g grovhackad aubergine
  • 3 msk olivolja
  • 1 krm nymalen svartpeppar
  • 250 g körsbärstomater
  • 2 krm salt
  • 150 g färskost
  • 2 msk riven pepparrot
  • 1 krm nymalen svartpeppar
  • 600 g laxfilé i 4 bitar
  • 1 tsk salt
  • Salsa verde:
  • 1.5 dl olivolja
  • 2 blandade färska örter (t ex basilika och persilja)
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 citron, rivet skal och saften
  • 1 dl smulat, färskt vitt bröd
  • 1 krm nymalen svartpeppar
  • 1 klyftad citron
  • 0.5 dl grovhackad persilja
  • 2 krm salt

Lax fylld med pepparrot och grönsaker

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(23)

Smaka på medelhavet.

Tillagningstid: 35 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner

Gör så här

  1. Lägg alla grönsaker utom tomaterna i en ugnssäker form och sätt in i ugnen i 10 minuter.
  2. Blanda färskost, pepparrot, salt och peppar i en bunke. Skär en ficka på ovansidan av varje laxilé. Fyll fickan med pepparrotsfärskosten.
  3. Ta ut grönsakerna, tillsätt tomaterna och sätt samtidigt in laxen i ugnen. Låt stå i ytterligare cirka 12 minuter tills grönsakerna är mjuka och laxen färdig.
  4. Mixa under tiden alla ingredienser till salsa verden till en slät sås i en mixer eller med stavmixer. Servera med citronklyftor och toppa grönsakerna med hackad persilja.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!