Lax fylld med pepparrot och grönsaker

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(23)

Smaka på medelhavet.

Tillagningstid: 35 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 grovhackad röd paprika
  • 200 g grovhackad zucchini
  • 1 grovhackad rödlök
  • 200 g grovhackad aubergine
  • 3 msk olivolja
  • 1 krm nymalen svartpeppar
  • 250 g körsbärstomater
  • 2 krm salt
  • 150 g färskost
  • 2 msk riven pepparrot
  • 1 krm nymalen svartpeppar
  • 600 g laxfilé i 4 bitar
  • 1 tsk salt
  • Salsa verde:
  • 1.5 dl olivolja
  • 2 blandade färska örter (t ex basilika och persilja)
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 citron, rivet skal och saften
  • 1 dl smulat, färskt vitt bröd
  • 1 krm nymalen svartpeppar
  • 1 klyftad citron
  • 0.5 dl grovhackad persilja
  • 2 krm salt

Gör så här

  1. Lägg alla grönsaker utom tomaterna i en ugnssäker form och sätt in i ugnen i 10 minuter.
  2. Blanda färskost, pepparrot, salt och peppar i en bunke. Skär en ficka på ovansidan av varje laxilé. Fyll fickan med pepparrotsfärskosten.
  3. Ta ut grönsakerna, tillsätt tomaterna och sätt samtidigt in laxen i ugnen. Låt stå i ytterligare cirka 12 minuter tills grönsakerna är mjuka och laxen färdig.
  4. Mixa under tiden alla ingredienser till salsa verden till en slät sås i en mixer eller med stavmixer. Servera med citronklyftor och toppa grönsakerna med hackad persilja.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Stekt lax med svart ris, snabbsyrad rödkål och sesammajonnäs

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Enkel tonfisksallad

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Jordgubbssallad med varmrökt lax

Betyg
Betyg
(85)
Spara recept

Enkel fisksoppa

Betyg
Betyg
(42)
Spara recept

Lax i ugn med sweet chili

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Lax- och spenatpaj

Betyg
Betyg
(104)
Spara recept

Asiatisk tonfisksallad

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Sallad nicoise med varmrökt lax

Betyg
Betyg
(8)
22 st
  • Ingredienser (22)
  • 1 grovhackad röd paprika
  • 200 g grovhackad zucchini
  • 1 grovhackad rödlök
  • 200 g grovhackad aubergine
  • 3 msk olivolja
  • 1 krm nymalen svartpeppar
  • 250 g körsbärstomater
  • 2 krm salt
  • 150 g färskost
  • 2 msk riven pepparrot
  • 1 krm nymalen svartpeppar
  • 600 g laxfilé i 4 bitar
  • 1 tsk salt
  • Salsa verde:
  • 1.5 dl olivolja
  • 2 blandade färska örter (t ex basilika och persilja)
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 citron, rivet skal och saften
  • 1 dl smulat, färskt vitt bröd
  • 1 krm nymalen svartpeppar
  • 1 klyftad citron
  • 0.5 dl grovhackad persilja
  • 2 krm salt

Lax fylld med pepparrot och grönsaker

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(23)

Smaka på medelhavet.

Tillagningstid: 35 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lägg alla grönsaker utom tomaterna i en ugnssäker form och sätt in i ugnen i 10 minuter.
  2. Blanda färskost, pepparrot, salt och peppar i en bunke. Skär en ficka på ovansidan av varje laxilé. Fyll fickan med pepparrotsfärskosten.
  3. Ta ut grönsakerna, tillsätt tomaterna och sätt samtidigt in laxen i ugnen. Låt stå i ytterligare cirka 12 minuter tills grönsakerna är mjuka och laxen färdig.
  4. Mixa under tiden alla ingredienser till salsa verden till en slät sås i en mixer eller med stavmixer. Servera med citronklyftor och toppa grönsakerna med hackad persilja.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Stekt lax med svart ris, snabbsyrad rödkål och sesammajonnäs

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Enkel tonfisksallad

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Jordgubbssallad med varmrökt lax

Betyg
Betyg
(85)
Spara recept

Enkel fisksoppa

Betyg
Betyg
(42)
Spara recept

Lax i ugn med sweet chili

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Lax- och spenatpaj

Betyg
Betyg
(104)
Spara recept

Asiatisk tonfisksallad

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Sallad nicoise med varmrökt lax

Betyg
Betyg
(8)