Lavendelskorpor

Lavendelskorpor

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(16)

Lättgjorda, knapriga och hållbara kakor. Goda att servera till kaffe, te, saft eller på italienskt vis till ett glas sött vitt vin.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:200º
40 st
  • 100 g smör
  • 1.5 dl socker, gärna råsocker eller brun farin
  • 2 ägg
  • 5 dl vetemjöl
  • 1.5 tsk bakpulver
  • 2 tsk lavendel

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Rör fett och socker poröst i en skål. Rör ner ett ägg i taget. Tillsätt mjölet blandat med bakpulvret och smulad lavendel. Arbeta snabbt ihop till en deg.
  2. Dela degen i delar, varje del ska ge ca 13 kakor, och rulla till längder, lika långa som plåten. Lägg dem på plåt, smord eller med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen ca 10 minuter.
  3. Skär längderna medan de är varma i sneda 2- 3 cm breda bitar. Lägg dem med ena snittytan upp på plåten. Sätt in plåten igen och rosta 4- 5 minuter. Vänd andra snittytan upp och rosta den lika länge.

Tips

Lavendel finns att köpa i hälsokostaffärer.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Maritza

2014-06-26

Dem otrolig goda, jag gör varje år och dem är lika uppskattad, men jag använder 1 dl lavendel blommor som plockas från vår örtagård

tvål

2013-12-23

Hej , de smakar tvål :) jag använder receptet o gör saffransskorpor istället, blir riktigt goda med två påsar saffran istället!

Karin

2013-07-28

Smakar onekligen tvål...

Lavendelskorpor
6 st
  • Ingredienser (6)
  • 100 g smör
  • 1.5 dl socker, gärna råsocker eller brun farin
  • 2 ägg
  • 5 dl vetemjöl
  • 1.5 tsk bakpulver
  • 2 tsk lavendel

Lavendelskorpor

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(16)

Lättgjorda, knapriga och hållbara kakor. Goda att servera till kaffe, te, saft eller på italienskt vis till ett glas sött vitt vin.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:200º
40 st

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Rör fett och socker poröst i en skål. Rör ner ett ägg i taget. Tillsätt mjölet blandat med bakpulvret och smulad lavendel. Arbeta snabbt ihop till en deg.
  2. Dela degen i delar, varje del ska ge ca 13 kakor, och rulla till längder, lika långa som plåten. Lägg dem på plåt, smord eller med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen ca 10 minuter.
  3. Skär längderna medan de är varma i sneda 2- 3 cm breda bitar. Lägg dem med ena snittytan upp på plåten. Sätt in plåten igen och rosta 4- 5 minuter. Vänd andra snittytan upp och rosta den lika länge.

Tips

Lavendel finns att köpa i hälsokostaffärer.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Maritza

2014-06-26

Dem otrolig goda, jag gör varje år och dem är lika uppskattad, men jag använder 1 dl lavendel blommor som plockas från vår örtagård

tvål

2013-12-23

Hej , de smakar tvål :) jag använder receptet o gör saffransskorpor istället, blir riktigt goda med två påsar saffran istället!

Karin

2013-07-28

Smakar onekligen tvål...