Lavendelskorpor
  • Tid 30 min
  • Ugn 200º

Lavendelskorpor

3.2 (15 betyg)

Lättgjorda, knapriga och hållbara kakor. Goda att servera till kaffe, te, saft eller på italienskt vis till ett glas sött vitt vin.

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 6
  • Ugnstemperatur 200º

Ingredienser

40 st
  • 100 g smör
  • 1.5 dl socker, gärna råsocker eller brun farin
  • 2 ägg
  • 5 dl vetemjöl
  • 1.5 tsk bakpulver
  • 2 tsk lavendel
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Sätt på ugnen. Rör fett och socker poröst i en skål. Rör ner ett ägg i taget. Tillsätt mjölet blandat med bakpulvret och smulad lavendel. Arbeta snabbt ihop till en deg.

  2. 2

    Dela degen i delar, varje del ska ge ca 13 kakor, och rulla till längder, lika långa som plåten. Lägg dem på plåt, smord eller med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen ca 10 minuter.

  3. 3

    Skär längderna medan de är varma i sneda 2- 3 cm breda bitar. Lägg dem med ena snittytan upp på plåten. Sätt in plåten igen och rosta 4- 5 minuter. Vänd andra snittytan upp och rosta den lika länge.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Lavendel finns att köpa i hälsokostaffärer.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

3 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Maritza

    Dem otrolig goda, jag gör varje år och dem är lika uppskattad, men jag använder 1 dl lavendel blommor som plockas från vår örtagård

  • tvål

    Hej , de smakar tvål :) jag använder receptet o gör saffransskorpor istället, blir riktigt goda med två påsar saffran istället!

  • Karin

    Smakar onekligen tvål...