Lavendel- och mandelmuffins

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3 (5 betyg)

Smaksätt dina muffins med blommor från trädgården.

Tillagningstid: 35 minuter
Ugnstemperatur:200º
8 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 185 g smält, osaltat smör
  • 1 msk lavendel
  • 1 msk strösocker
  • 6 ägg, endast vitor
  • 2.5 dl florsocker
  • 1 dl vetemjöl
  • 125 g skalad och mald mandel
  • 1 apelsin, fint rivet skal och hälften saft

Gör så här

  1. Om du har en muffinsplåt, pensla den med det smälta smöret. Pappersformar behöver inte penslas. Ställ det resterande smöret att svalna.
  2. Mortla lavendel och strösocker. Vispa äggvitorna lätt, sikta i florsockret och vetemjölet. Strö över mandeln, lavendelsockret, apelsinskalet och häll i saften. Häll i smöret och vispa ihop till en jämn smet.
  3. Fyll muffinsformarna och grädda 20-22 minuter tills muffinsarna har rest sig och de är gyllenbruna runt kanterna. Låt dem svalna cirka 5 minuter i formarna.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Barnens hemgjorda energi-bar

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Rice'n'yoghurt med kompott på torkad frukt

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Snabba jullimpan med frukt och nötter

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Gotländsk saffranspannkaka

Betyg
Betyg
(46)
Spara recept

Nötbräck med torkad frukt

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Saffranspannkaka med mandel

Betyg
Betyg
(62)
Spara recept

Sesambräck

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Valnötsbröd

Betyg
Betyg
(18)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 185 g smält, osaltat smör
  • 1 msk lavendel
  • 1 msk strösocker
  • 6 ägg, endast vitor
  • 2.5 dl florsocker
  • 1 dl vetemjöl
  • 125 g skalad och mald mandel
  • 1 apelsin, fint rivet skal och hälften saft

Lavendel- och mandelmuffins

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3 (5 betyg)

Smaksätt dina muffins med blommor från trädgården.

Tillagningstid: 35 minuter
Ugnstemperatur:200º
8 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Om du har en muffinsplåt, pensla den med det smälta smöret. Pappersformar behöver inte penslas. Ställ det resterande smöret att svalna.
  2. Mortla lavendel och strösocker. Vispa äggvitorna lätt, sikta i florsockret och vetemjölet. Strö över mandeln, lavendelsockret, apelsinskalet och häll i saften. Häll i smöret och vispa ihop till en jämn smet.
  3. Fyll muffinsformarna och grädda 20-22 minuter tills muffinsarna har rest sig och de är gyllenbruna runt kanterna. Låt dem svalna cirka 5 minuter i formarna.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Barnens hemgjorda energi-bar

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Rice'n'yoghurt med kompott på torkad frukt

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Snabba jullimpan med frukt och nötter

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Gotländsk saffranspannkaka

Betyg
Betyg
(46)
Spara recept

Nötbräck med torkad frukt

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Saffranspannkaka med mandel

Betyg
Betyg
(62)
Spara recept

Sesambräck

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Valnötsbröd

Betyg
Betyg
(18)