Lavendel- och mandelmuffins

Betyg (1-5):
3 (5 betyg)

Smaksätt dina muffins med blommor från trädgården.

Tillagningstid: 35 minuter
Ugnstemperatur:200º
8 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 8 st
  • 185 g smält, osaltat smör
  • 1 msk lavendel
  • 1 msk strösocker
  • 6 ägg, endast vitor
  • 2.5 dl florsocker
  • 1 dl vetemjöl
  • 125 g skalad och mald mandel
  • 1 apelsin, fint rivet skal och hälften saft

Gör så här

  1. Om du har en muffinsplåt, pensla den med det smälta smöret. Pappersformar behöver inte penslas. Ställ det resterande smöret att svalna.
  2. Mortla lavendel och strösocker. Vispa äggvitorna lätt, sikta i florsockret och vetemjölet. Strö över mandeln, lavendelsockret, apelsinskalet och häll i saften. Häll i smöret och vispa ihop till en jämn smet.
  3. Fyll muffinsformarna och grädda 20-22 minuter tills muffinsarna har rest sig och de är gyllenbruna runt kanterna. Låt dem svalna cirka 5 minuter i formarna.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Börek (Spenat- och fetaostfyllda filodegssnurror) - Coop

(6)

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor - Coop

(20)

Vattenmelonsoppa - Coop

(0)

Mango och hallon med vaniljkesella och nötter - Coop

(2)

Barnens hemgjorda energi-bar - Coop

(2)

Våfflor med blåbärsyoghurt - Coop

(5)

Hallonsmoothie - Coop

(7)

Mango passion smoothie - Coop

(7)
8 st
  • Ingredienser 8 st
  • 185 g smält, osaltat smör
  • 1 msk lavendel
  • 1 msk strösocker
  • 6 ägg, endast vitor
  • 2.5 dl florsocker
  • 1 dl vetemjöl
  • 125 g skalad och mald mandel
  • 1 apelsin, fint rivet skal och hälften saft

Lavendel- och mandelmuffins

Betyg (1-5):
3 (5 betyg)

Smaksätt dina muffins med blommor från trädgården.

Tillagningstid: 35 minuter
Ugnstemperatur:200º
8 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Om du har en muffinsplåt, pensla den med det smälta smöret. Pappersformar behöver inte penslas. Ställ det resterande smöret att svalna.
  2. Mortla lavendel och strösocker. Vispa äggvitorna lätt, sikta i florsockret och vetemjölet. Strö över mandeln, lavendelsockret, apelsinskalet och häll i saften. Häll i smöret och vispa ihop till en jämn smet.
  3. Fyll muffinsformarna och grädda 20-22 minuter tills muffinsarna har rest sig och de är gyllenbruna runt kanterna. Låt dem svalna cirka 5 minuter i formarna.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Börek (Spenat- och fetaostfyllda filodegssnurror) - Coop

(6)

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor - Coop

(20)

Vattenmelonsoppa - Coop

(0)

Mango och hallon med vaniljkesella och nötter - Coop

(2)

Barnens hemgjorda energi-bar - Coop

(2)

Våfflor med blåbärsyoghurt - Coop

(5)

Hallonsmoothie - Coop

(7)

Mango passion smoothie - Coop

(7)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies