Lasagne med räkor och kräftstjärtar
  • Tid 35 min
  • Ugn 200º

Lasagne med räkor och kräftstjärtar

3.33 (9 betyg)

En lite lyxigare lasagne som får en onsdag att smaka helg.

  • Tillagningstid 35 min
  • Ingredienser 17
  • Ugnstemperatur 200º

Ingredienser

4 portioner
  • 1 gul lök, finhackad
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 200 g morötter, grovrivna
  • 1 msk olja
  • 1.5 dl torrt vitt vin
  • 3 dl vatten
  • 3 msk fiskfond eller skaldjursfond
  • 500 g krossade tomater
  • honung
  • salt
  • svartpeppar
  • 140 g färsk bladspenat
  • 170 g skalade räkor
  • 170 g kräftstjärt
  • 500 g färska pastaplattor
  • 3 dl riven ost, gärna hälften parmesan
  • svartpeppar
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Sätt ugnen på 200°. Fräs lök, vitlök och morot i olja i en kastrull. Häll i vin, vatten, fond och tomatkross.

  2. 2

    Låt puttra ca 10 min. Smaka av med honung, salt och peppar. Ta bort från värmen och vänd runt spenat, räkor och kräftstjärtar.

  3. 3

    Varva pastaplattorna med skaldjurssåsen i en passande form och avsluta med sås. Strö över osten och dra ett varv med pepparkvarnen. Gratinera mitt i ugnen ca 20 min.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Vänd ner skalade musslor med räkorna för variation.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

2 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Marita

    Fanns i vecka 44 matkasse med endast eäkor. Smaken var god, piffade till med mer kryddor. Håller med om för mycket vätska, vi hällde av en del efter halva tiden. Men ska göra det igen med mindre vätska.

  • Helena

    God smak men såsen är alldeles för vattnig. Varför så mycket vätska, men ingen redning?