Lappskojs på pulled pork

Lappskojs på pulled pork

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(15)

Husmanskost med en twist. Pulled pork och potatismos toppad med picklade rödbetor.

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 400 g pulled pork, Coop
  • 1 kg potatis
  • 2 msk smör
  • 2.5 dl mjölk
  • Picklad rödbetor
  • 300 g rödbetor
  • 4 dl vatten
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl ättiksprit (12 %)

Gör så här

  1. Picklade rödbetor: Skala och skär rödbetorna i bitar. Lägg i en kastrull med vatten, socker och ättiksprit. Låt sjuda under lock tills betorna är mjuka. Låt kallna i lagen.
  2. Skala potatisen och dela i mindre bitar, koka i saltat vatten. Mosa potatisen med en ballongvisp och tillsätt smör och mjölk. Vispa till ett fluffigt mos.
  3. Skölj köttet med kallt vatten så att kryddorna försvinner. Dra köttet i strimlor med en gaffel. Blanda ner köttet i moset och smaka av med salt och peppar. Servera med de picklade rödbetorna.

Tips

Gott att servera med brynt smör.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2020-11-20

Hej Sven! Om det inte finns rödbetor på lager i den butiken som plockar varorna till det här köpklara receptet så kan de ersättas med en liknande produkt. Bredvid texten "Önskade varor" finns det ett plus (+), där kan du klicka dig mellan "billigt", "bästa val" och "eko" och se olika typer av varor. Testa att välja olika kategorier och se om valet av varor förändras :) /Maja, redaktör

Sven

2020-11-16

Hej i receptet när man köper är det gula betor och inte röda, är det meningen?

Sanna

2019-05-01

Wow!

Checkbox Coop

2019-01-07

Hej Sanna! Köttet ska inte tillagas och det ska vara kallt. Lycka till! Hanna, webbredaktör

Sanna

2019-01-03

Undrar om man ska tillaga pulled porken eller ha den kall?

Lappskojs på pulled pork
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 400 g pulled pork, Coop
  • 1 kg potatis
  • 2 msk smör
  • 2.5 dl mjölk
  • Picklad rödbetor
  • 300 g rödbetor
  • 4 dl vatten
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl ättiksprit (12 %)

Lappskojs på pulled pork

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(15)

Husmanskost med en twist. Pulled pork och potatismos toppad med picklade rödbetor.

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Picklade rödbetor: Skala och skär rödbetorna i bitar. Lägg i en kastrull med vatten, socker och ättiksprit. Låt sjuda under lock tills betorna är mjuka. Låt kallna i lagen.
  2. Skala potatisen och dela i mindre bitar, koka i saltat vatten. Mosa potatisen med en ballongvisp och tillsätt smör och mjölk. Vispa till ett fluffigt mos.
  3. Skölj köttet med kallt vatten så att kryddorna försvinner. Dra köttet i strimlor med en gaffel. Blanda ner köttet i moset och smaka av med salt och peppar. Servera med de picklade rödbetorna.

Tips

Gott att servera med brynt smör.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2020-11-20

Hej Sven! Om det inte finns rödbetor på lager i den butiken som plockar varorna till det här köpklara receptet så kan de ersättas med en liknande produkt. Bredvid texten "Önskade varor" finns det ett plus (+), där kan du klicka dig mellan "billigt", "bästa val" och "eko" och se olika typer av varor. Testa att välja olika kategorier och se om valet av varor förändras :) /Maja, redaktör

Sven

2020-11-16

Hej i receptet när man köper är det gula betor och inte röda, är det meningen?

Sanna

2019-05-01

Wow!

Checkbox Coop

2019-01-07

Hej Sanna! Köttet ska inte tillagas och det ska vara kallt. Lycka till! Hanna, webbredaktör

Sanna

2019-01-03

Undrar om man ska tillaga pulled porken eller ha den kall?