För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Lappskojs på pulled pork

Betyg (1-5):
4 (10 betyg)

Husmanskost med en twist. Pulled pork och potatismos toppad med picklade rödbetor.

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 400 g pulled pork, Coop
  • 1 kg potatis
  • 2 msk smör
  • 2.5 dl mjölk
  • Picklad rödbetor
  • 300 g rödbetor
  • 4 dl vatten
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl ättiksprit (12 %)

Gör så här

  1. Picklade rödbetor: Skala och skär rödbetorna i bitar. Lägg i en kastrull med vatten, socker och ättiksprit. Låt sjuda under lock tills betorna är mjuka. Låt kallna i lagen.
  2. Skala potatisen och dela i mindre bitar, koka i saltat vatten. Mosa potatisen med en ballongvisp och tillsätt smör och mjölk. Vispa till ett fluffigt mos.
  3. Skölj köttet med kallt vatten så att kryddorna försvinner. Dra köttet i strimlor med en gaffel. Blanda ner köttet i moset och smaka av med salt och peppar. Servera med de picklade rödbetorna.

Tips

Gott att servera med brynt smör.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sanna

2019-05-01

Wow!

Checkbox Coop

2019-01-07

Hej Sanna! Köttet ska inte tillagas och det ska vara kallt. Lycka till! Hanna, webbredaktör

Sanna

2019-01-03

Undrar om man ska tillaga pulled porken eller ha den kall?

Liknande recept

Morots- och ingefärsbulgur med kabanoss och fetaost

(22)

Ugnsstekt fläskkarré med ingefärsrotmos

(21)

Kålwrap med grillade bönbiffar

(11)

Thaikyckling med kokosnudlar - Lotta Lundgren

(146)

Kycklingbollar med dill och citron

(77)

Lotta Lundgren - Zucchiniburgare med klyftpotatis

(80)

Jordärtskockssoppa med kryddig korv

(44)

Lotta Lundgren - Ramen med fläskkarré och svamp

(74)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 400 g pulled pork, Coop
  • 1 kg potatis
  • 2 msk smör
  • 2.5 dl mjölk
  • Picklad rödbetor
  • 300 g rödbetor
  • 4 dl vatten
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl ättiksprit (12 %)

Lappskojs på pulled pork

Betyg (1-5):
4 (10 betyg)

Husmanskost med en twist. Pulled pork och potatismos toppad med picklade rödbetor.

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Picklade rödbetor: Skala och skär rödbetorna i bitar. Lägg i en kastrull med vatten, socker och ättiksprit. Låt sjuda under lock tills betorna är mjuka. Låt kallna i lagen.
  2. Skala potatisen och dela i mindre bitar, koka i saltat vatten. Mosa potatisen med en ballongvisp och tillsätt smör och mjölk. Vispa till ett fluffigt mos.
  3. Skölj köttet med kallt vatten så att kryddorna försvinner. Dra köttet i strimlor med en gaffel. Blanda ner köttet i moset och smaka av med salt och peppar. Servera med de picklade rödbetorna.

Tips

Gott att servera med brynt smör.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sanna

2019-05-01

Wow!

Checkbox Coop

2019-01-07

Hej Sanna! Köttet ska inte tillagas och det ska vara kallt. Lycka till! Hanna, webbredaktör

Sanna

2019-01-03

Undrar om man ska tillaga pulled porken eller ha den kall?

Liknande recept

Morots- och ingefärsbulgur med kabanoss och fetaost

(22)

Ugnsstekt fläskkarré med ingefärsrotmos

(21)

Kålwrap med grillade bönbiffar

(11)

Thaikyckling med kokosnudlar - Lotta Lundgren

(146)

Kycklingbollar med dill och citron

(77)

Lotta Lundgren - Zucchiniburgare med klyftpotatis

(80)

Jordärtskockssoppa med kryddig korv

(44)

Lotta Lundgren - Ramen med fläskkarré och svamp

(74)