Lappskojs på pulled pork

Betyg (1-5):
4.25 (8 betyg)

Husmanskost med en twist. Pulled pork och potatismos toppad med picklade rödbetor.

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (8)
  • 400 g pulled pork, Coop
  • 1 kg potatis
  • 2 msk smör
  • 2.5 dl mjölk
  • Picklad rödbetor
  • 300 g rödbetor
  • 4 dl vatten
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl ättiksprit (12 %)

Gör så här

  1. Picklade rödbetor: Skala och skär rödbetorna i bitar. Lägg i en kastrull med vatten, socker och ättiksprit. Låt sjuda under lock tills betorna är mjuka. Låt kallna i lagen.
  2. Skala potatisen och dela i mindre bitar, koka i saltat vatten. Mosa potatisen med en ballongvisp och tillsätt smör och mjölk. Vispa till ett fluffigt mos.
  3. Skölj köttet med kallt vatten så att kryddorna försvinner. Dra köttet i strimlor med en gaffel. Blanda ner köttet i moset och smaka av med salt och peppar. Servera med de picklade rödbetorna.

Tips

Gott att servera med brynt smör.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sanna

2019-05-01

Wow!

Coop

2019-01-07

Hej Sanna! Köttet ska inte tillagas och det ska vara kallt. Lycka till! Hanna, webbredaktör

Sanna

2019-01-03

Undrar om man ska tillaga pulled porken eller ha den kall?

Liknande recept

Thaikyckling med kokosnudlar - Lotta Lundgren

(116)

Jordärtskockssoppa med kryddig korv

(30)

Lökpaj med smördeg

(29)

Moussakagratäng

(36)

Morots- och ingefärsbulgur med kabanoss och fetaost

(13)

Ugnsstekt fläskkarré med ingefärsrotmos

(17)

Kycklingbollar med dill och citron

(55)

Lotta Lundgren - Zucchiniburgare med klyftpotatis

(67)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 400 g pulled pork, Coop
  • 1 kg potatis
  • 2 msk smör
  • 2.5 dl mjölk
  • Picklad rödbetor
  • 300 g rödbetor
  • 4 dl vatten
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl ättiksprit (12 %)

Lappskojs på pulled pork

Betyg (1-5):
4.25 (8 betyg)

Husmanskost med en twist. Pulled pork och potatismos toppad med picklade rödbetor.

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Picklade rödbetor: Skala och skär rödbetorna i bitar. Lägg i en kastrull med vatten, socker och ättiksprit. Låt sjuda under lock tills betorna är mjuka. Låt kallna i lagen.
  2. Skala potatisen och dela i mindre bitar, koka i saltat vatten. Mosa potatisen med en ballongvisp och tillsätt smör och mjölk. Vispa till ett fluffigt mos.
  3. Skölj köttet med kallt vatten så att kryddorna försvinner. Dra köttet i strimlor med en gaffel. Blanda ner köttet i moset och smaka av med salt och peppar. Servera med de picklade rödbetorna.

Tips

Gott att servera med brynt smör.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sanna

2019-05-01

Wow!

Coop

2019-01-07

Hej Sanna! Köttet ska inte tillagas och det ska vara kallt. Lycka till! Hanna, webbredaktör

Sanna

2019-01-03

Undrar om man ska tillaga pulled porken eller ha den kall?

Liknande recept

Thaikyckling med kokosnudlar - Lotta Lundgren

(116)

Jordärtskockssoppa med kryddig korv

(30)

Lökpaj med smördeg

(29)

Moussakagratäng

(36)

Morots- och ingefärsbulgur med kabanoss och fetaost

(13)

Ugnsstekt fläskkarré med ingefärsrotmos

(17)

Kycklingbollar med dill och citron

(55)

Lotta Lundgren - Zucchiniburgare med klyftpotatis

(67)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies