Lammytterfilé med ljummen zucchinisallad
  • Tid 30 min
  • Ugn 125º

Lammytterfilé med ljummen zucchinisallad

2.88 (48 betyg)

Den ugnsstekta lammytterfilén blir extra god med rosmarin, granatäpple och halloumi.

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 11
  • Ugnstemperatur 125º

Ingredienser

4 portioner
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 600 g lammytterfilé
  • 1 msk olivolja
  • 1 zucchini i stavar
  • 200 g tärnad halloumi
  • 3 msk olivolja
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 0.5 granatäpple, kärnorna
Servering:
  • 1 citron i klyftor
  • rosmarinkvistar, eventuellt
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Salta och peppra lammytterfiléerna. Hetta upp olja i en stekpanna och bryn köttet runt om. Sätt in i ugnen och stek till en innertemperatur på 57 grader, använd en stektermometer, 5-10 minuter beroende på köttets tjocklek.

  2. 2

    Stek zucchini och halloumi i olivolja och svartpeppar i en rymlig panna. Lägg i en skål och blanda ner granatäppelkärnorna.

  3. 3

    Skär köttet på snedden.

Servering

Servera med sallad, citronklyftor och eventuellt rosmarinkvistar.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Rulla granatäpplet mot en bordsyta. Dela det sedan i två delar. Håll en halva över en skål och banka hårt med en träslev på skalet så att kärnorna ramlar ur.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

4 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • hungriga lars

    200g är minium för män, 150g till kvinna är lagom

  • Andrea

    Tillagningstiden i ugnen varierar beroende på den aktuella köttbitens konsistens samt ugnens effekt/storlek, just därför är stektermometer ett ypperligt redskap för att få ett perfekt tillagat kött. Räkna på 200 g/person när du bjuder på middag snåla Laila Berg om du vill att middagsgästerna ska komma åter.

  • Ulrika

    Efter 5-8 minuter i 125 grader är mitt kött fortfarande rått. Efter 20 minuter är det på gränsen till rått. Vi kör på 30 så kanske det liknar bilden i alla fall.

  • Laila Berg

    På fotot ser det ut som om köttet är skivat längs med fibrerna. Ska man inte försöka skära tvärs över? 600 g rent kött till fyra personer = 150 g/person. Det är väldigt stora köttportioner, eller hur? Laila