Lammytterfilé med grönsakscouscous

Lammytterfilé med grönsakscouscous

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(8)

Tillagningstid: 35 minuter
Ugnstemperatur:125º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g lammytterfilé
  • 1.5 msk smör till stekning
  • 1 tsk flingsalt, efter smak
  • 1 krm nymalen peppar, efter smak
  • 0.5 dl grovhackad färsk rosmarin
  • Paprikasås:
  • 2 tärnade röda paprikor
  • 1 dl vitt matlagningsvin
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 2.5 dl matlagningsgrädde
  • 0.5 krm kajennpeppar, efter smak
  • 0.5 krm salt, efter smak
  • Grönsakscouscous:
  • 200 g couscous
  • 2 msk smör
  • 1 tärnat äpple
  • 1 tärnad röd eller gul paprika
  • 2 tunt skivade salladslökar eller motsvarande mängd purjo
  • 2 tärnade tomater

Gör så här

  1. Bryn köttet runt om i en stekpanna. Salta, peppra och klappa in rosmarin. Efterstek i ugnen ca 20 minuter till 60ºC innertemperatur.

Paprikasås

  1. Mixa paprikan med vinet till en slät puré. Koka upp purén tillsammans med smulad buljongtärning. Späd med grädde och sjud ca 10 minuter. Smaka av med kajennpeppar och salt.

Grönsakscouscous

  1. Tillaga couscousen enligt anvisning på förpackningen. Rör ner smöret med en gaffel. Ställ på svag värme och blanda ner äpple, paprika, lök och tomater. Rör med en gaffel och låt blandningen bli varm.

Servering

Skär upp lammfilén och servera med paprikasås och grönsakscouscous.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Kalle Ulv

2021-11-21

Lättgottlagat! Perfa som alternativ till fredagstacos. Vitlök (4 klyftor) i såsen anbefalles liksom vispgrädde (eller iMat visp) samt låta den koka ihop 20-30 min. Mer cayenne eller sambal oelek (1-2 tsk) skadar inte för lite mer hetta. Mindre mängd couscous (2 dl/150 gr) kan duga, liksom lägga i äpple på slutet för det som ska ätas upp på direkten, annars oxiderar äpplet för de rester som ska sparas till en annan dag.

Liknande recept

Spara recept

Köttfärssås med bovete

Betyg
Betyg
(56)
Spara recept

Ljummen matvetesallad med pannbiff och brynt löksmör

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Quinoasallad med lammfärsburgare

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Råstekt broccoli med bulgur och grekiska köttbullar

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Couscousbollar med biff

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Kåldolmar med savoykål

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Lammstek med grön couscous

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Fläskkotlett med röd quinoasallad

Betyg
Betyg
(8)
Lammytterfilé med grönsakscouscous
17 st
  • Ingredienser (17)
  • 500 g lammytterfilé
  • 1.5 msk smör till stekning
  • 1 tsk flingsalt, efter smak
  • 1 krm nymalen peppar, efter smak
  • 0.5 dl grovhackad färsk rosmarin
  • Paprikasås:
  • 2 tärnade röda paprikor
  • 1 dl vitt matlagningsvin
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 2.5 dl matlagningsgrädde
  • 0.5 krm kajennpeppar, efter smak
  • 0.5 krm salt, efter smak
  • Grönsakscouscous:
  • 200 g couscous
  • 2 msk smör
  • 1 tärnat äpple
  • 1 tärnad röd eller gul paprika
  • 2 tunt skivade salladslökar eller motsvarande mängd purjo
  • 2 tärnade tomater

Lammytterfilé med grönsakscouscous

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(8)

Tillagningstid: 35 minuter
Ugnstemperatur:125º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Bryn köttet runt om i en stekpanna. Salta, peppra och klappa in rosmarin. Efterstek i ugnen ca 20 minuter till 60ºC innertemperatur.

Paprikasås

  1. Mixa paprikan med vinet till en slät puré. Koka upp purén tillsammans med smulad buljongtärning. Späd med grädde och sjud ca 10 minuter. Smaka av med kajennpeppar och salt.

Grönsakscouscous

  1. Tillaga couscousen enligt anvisning på förpackningen. Rör ner smöret med en gaffel. Ställ på svag värme och blanda ner äpple, paprika, lök och tomater. Rör med en gaffel och låt blandningen bli varm.

Servering

Skär upp lammfilén och servera med paprikasås och grönsakscouscous.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Kalle Ulv

2021-11-21

Lättgottlagat! Perfa som alternativ till fredagstacos. Vitlök (4 klyftor) i såsen anbefalles liksom vispgrädde (eller iMat visp) samt låta den koka ihop 20-30 min. Mer cayenne eller sambal oelek (1-2 tsk) skadar inte för lite mer hetta. Mindre mängd couscous (2 dl/150 gr) kan duga, liksom lägga i äpple på slutet för det som ska ätas upp på direkten, annars oxiderar äpplet för de rester som ska sparas till en annan dag.

Liknande recept

Spara recept

Köttfärssås med bovete

Betyg
Betyg
(56)
Spara recept

Ljummen matvetesallad med pannbiff och brynt löksmör

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Quinoasallad med lammfärsburgare

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Råstekt broccoli med bulgur och grekiska köttbullar

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Couscousbollar med biff

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Kåldolmar med savoykål

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Lammstek med grön couscous

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Fläskkotlett med röd quinoasallad

Betyg
Betyg
(8)