
Lammytterfilé med bönragu
Betyg (1-5):
Tillagningstid: 50 minuter
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 600 g lammytterfilé
- 16 champinjoner
- 4 vitlöksklyftor
- 1 dl olivolja
- 1 krm peppar, efter smak
- 1 krm salt, efter smak
- Grönsaker:
- 1.5 msk smör till formen
- 1 purjolök i centimetertjocka skivor
- 2 squash i centimetertjocka skivor
- 1 krm peppar, efter smak
- 1 msk smält smör till pensling
- 1 krm salt, efter smak
- Bönragu:
- 2 dl förvällda och kokta vita bönor
- 3 skållade, skalade, urkärnade och hackade tomater
- 0.5 dl hackad färsk rosmarin
- 2 vitlöksklyftor
- 1 dl olivolja
- 1 msk tomatpuré
- 4 dl vatten
- 3 msk kycklingfond
- 15 hackade svarta oliver
Gör så här
- Skär köttet i bitar och varva det med champinjoner på fyra pinnar. Pressa vitlöken, blanda med oljan och pensla köttet. Salta och peppra.
Grönsaker
- Smörj en ugnsäker form och täck botten med purjo. Lägg på squashskivorna, pensla med smör, salta och peppra. Låt stå i ugnen ca 15 minuter.
Bönragu
- Blanda alla ingredienser till bönragun, utom oliverna och värm försiktigt ca 15 minuter. Tillsätt oliverna.
- Grilla spetten runt om ca 8 minuter.
Servering
Severa köttet tillsammans med grönsakerna och bönragun.
Lammytterfilé med bönragu
Betyg (1-5):
Tillagningstid: 50 minuter
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Skär köttet i bitar och varva det med champinjoner på fyra pinnar. Pressa vitlöken, blanda med oljan och pensla köttet. Salta och peppra.
Grönsaker
- Smörj en ugnsäker form och täck botten med purjo. Lägg på squashskivorna, pensla med smör, salta och peppra. Låt stå i ugnen ca 15 minuter.
Bönragu
- Blanda alla ingredienser till bönragun, utom oliverna och värm försiktigt ca 15 minuter. Tillsätt oliverna.
- Grilla spetten runt om ca 8 minuter.
Servering
Severa köttet tillsammans med grönsakerna och bönragun.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!