Lammytterfilé med bönragu
Lammytterfilé med bönragu
  • Tid 50 min
  • Ugn 225º

Lammytterfilé med bönragu

0 (0 betyg)

  • Tillagningstid 50 min
  • Ingredienser 21
  • Ugnstemperatur 225º

Ingredienser

4 portioner
  • 600 g lammytterfilé
  • 16 champinjoner
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 dl olivolja
  • 1 krm salt, efter smak
  • 1 krm peppar, efter smak
Grönsaker:
  • 1.5 msk smör till formen
  • 1 purjolök i centimetertjocka skivor
  • 2 squash i centimetertjocka skivor
  • 1 krm salt, efter smak
  • 1 krm peppar, efter smak
  • 1 msk smält smör till pensling
Bönragu:
  • 2 dl förvällda och kokta vita bönor
  • 3 skållade, skalade, urkärnade och hackade tomater
  • 0.5 dl hackad färsk rosmarin
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 dl olivolja
  • 1 msk tomatpuré
  • 4 dl vatten
  • 3 msk kycklingfond
  • 15 hackade svarta oliver
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Skär köttet i bitar och varva det med champinjoner på fyra pinnar. Pressa vitlöken, blanda med oljan och pensla köttet. Salta och peppra.

Grönsaker

  1. 1

    Smörj en ugnsäker form och täck botten med purjo. Lägg på squashskivorna, pensla med smör, salta och peppra. Låt stå i ugnen ca 15 minuter.

Bönragu

  1. 1

    Blanda alla ingredienser till bönragun, utom oliverna och värm försiktigt ca 15 minuter. Tillsätt oliverna.

  2. 2

    Grilla spetten runt om ca 8 minuter.

Servering

Severa köttet tillsammans med grönsakerna och bönragun.
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar