Lammstek med mynta och rotfrukter

Lammstek med mynta och rotfrukter

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(18)

Lammstek med smak av mynta på en bädd av härliga rotsaker.

Ugnstemperatur:150-225º
6 portioner
  • 2.3 kg Lammstek med ben, 1 stek
  • 1 msk flingsalt
  • 2 tsk svartpeppar
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 msk salt
  • Rotfrukter:
  • 0.5 dl vatten ev mer
  • 300 g skalade små potatisar
  • 500 g skalade palsternackor i stavar
  • 300 g späda morötter
  • 6 hela vitlöksklyftor med skal
  • 200 g sparrisbroccoli
  • 0.5 tsk salt ev mer
  • Myntasås:
  • 2 msk ättiksprit (12 %)
  • 4 msk strösocker
  • 1 dl vatten
  • 1 dl finhackad mynta

Gör så här

  1. Gnid in lammsteken med salt och peppar och lägg på en ugnsplåt. Ringla över olja och låt stå i ugnen i 4 timmar. Ta ut lammsteken och vira in den i ugnsfolie och låt vila.
  2. Höj ugnstemperaturen till 225°.
  3. Häll vatten i plåten och lossa allt som sitter fast med t ex en stekspade. Lägg potatis, palsternackor, morötter och vitlöksklyftor i plåten och rulla runt dem ordentligt i skyn. Salta och ställ in i övre delen av ugnen i 20 minuter. Lägg på broccolin och vänd runt med grönsakerna och låt stå i ugnen ytterligare 10 minuter.
  4. Blanda ihop alla ingredienser till myntasåsen.
  5. Lägg upp lammsteken och grönsakerna på ett uppläggningsfat, strö över flingsalt, skär upp och servera med myntasås.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Lammstek med mynta och rotfrukter
16 st
  • Ingredienser (16)
  • 2.3 kg Lammstek med ben, 1 stek
  • 1 msk flingsalt
  • 2 tsk svartpeppar
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 msk salt
  • Rotfrukter:
  • 0.5 dl vatten ev mer
  • 300 g skalade små potatisar
  • 500 g skalade palsternackor i stavar
  • 300 g späda morötter
  • 6 hela vitlöksklyftor med skal
  • 200 g sparrisbroccoli
  • 0.5 tsk salt ev mer
  • Myntasås:
  • 2 msk ättiksprit (12 %)
  • 4 msk strösocker
  • 1 dl vatten
  • 1 dl finhackad mynta

Lammstek med mynta och rotfrukter

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(18)

Lammstek med smak av mynta på en bädd av härliga rotsaker.

Ugnstemperatur:150-225º
6 portioner

Gör så här

  1. Gnid in lammsteken med salt och peppar och lägg på en ugnsplåt. Ringla över olja och låt stå i ugnen i 4 timmar. Ta ut lammsteken och vira in den i ugnsfolie och låt vila.
  2. Höj ugnstemperaturen till 225°.
  3. Häll vatten i plåten och lossa allt som sitter fast med t ex en stekspade. Lägg potatis, palsternackor, morötter och vitlöksklyftor i plåten och rulla runt dem ordentligt i skyn. Salta och ställ in i övre delen av ugnen i 20 minuter. Lägg på broccolin och vänd runt med grönsakerna och låt stå i ugnen ytterligare 10 minuter.
  4. Blanda ihop alla ingredienser till myntasåsen.
  5. Lägg upp lammsteken och grönsakerna på ett uppläggningsfat, strö över flingsalt, skär upp och servera med myntasås.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!