Lammrostbiff med syrlig örtolja
  • Tid 35 min

Lammrostbiff med syrlig örtolja

4.25 (4 betyg)

  • Tillagningstid 35 min
  • Ingredienser 8

Ingredienser

8 portioner
  • 1.2 kg lammrostbiff
  • 1 msk flingsalt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 6 dl finhackad oregano
  • 4 finhackade vitlöksklyftor
  • 2 strimlade urkärnade röda chili
  • pressad saft av 1,5 citron
  • 2 dl olivolja
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Krydda köttbitarna med salt och peppar. Blanda oregano, vitlök, chili, citron och olja till en örtvinägrett.

  2. 2

    Grilla köttbitarna runt om tills de har fin yta och en innertemperatur på 57°. Låt vila 5 min. Skär upp i 1 cm tjocka skivor och lägg upp på ett serveringsfat. Täck köttet med vinägretten och servera direkt eller marinera i kylen och servera kall vid senare tillfälle.

Sätt ett betyg

3 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Akos

    Mycket gott o lättlagat. Örtoljan passar till annat också.

  • einstien

    supergott, speciellt med topping. Blir ännu bättre om man först bryner köttet och sedan kör det på halv ånga i ugn.

  • Eija

    Så fantastiskt gott! Blir vår favorit till grillat i sommar.