Lammrostbiff med rödvinssås och tunt skivade rostade rotfrukter

Lammrostbiff med rödvinssås och tunt skivade rostade rotfrukter

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Här snackar vi "comfort food" på riktigt, med en härlig lammrostbiff och rödvinssås.

Tillagningstid: 1 tim
Ugnstemperatur:200º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 kg lammrostbiff
  • 1 msk flingsalt
  • 1 tsk svartpeppar
  • 2 msk smör + 1 msk till stekning
  • 1 rödlök, finhackad
  • 2 msk tomatpuré
  • 3 dl rödvin
  • 2 dl vatten
  • 2 msk oxfond
  • 1 msk ljus sirap
  • 50 g smör
  • Rostade rotfrukter
  • 0.5 kg små potatis
  • 0.5 kg små rödbetor
  • 0.5 kg jordärtskockor
  • 3 msk olivolja
  • 0.5 msk flingsalt
  • Vitlökssmör med apelsin och rosmarin
  • 100 g smör, rumsvarmt
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 1 msk finrivet apelsinskal
  • 1 msk finhackad färsk rosmarin
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Vispa ihop smöret med vitlök, apelsinskal, rosmarin och salt, använd gärna elvisp. Salta och peppra köttbitarna rejält. Hetta upp en stekpanna och stek köttet i smör till fin stekyta. Lägg över i en ugnsform.

Rödvinssås:

  1. Stek löken i smör i samma panna tills den är mjuk och glansig. Tillsätt tomatpurén och stek under omrörning tills det mörknat något. Häll i vinet och låt puttra någon minut. Tillsätt vatten, fond och sirap och låt småputtra ca 30 min. Späd ev med mer vatten om det behövs. Klicka i smöret och låt puttra ytterligare 5 min.

Rostade rotfrukter:

  1. Skrubba och skiva alla rotfrukter tunt på mandolin. Fördela på två plåtar med bakplåtspapper. Ringla över olja och strö över flingsalt. Rosta båda i varmluftsugn ca 20 min.
  2. Låt köttet stå i ugnen med rotfrukterna till en innertemperatur på 57°. Låt vila 5 min innan det skärs upp i skivor. Servera med vitlökssmör, rödvinssås, rotfrukter och gärna primörsallad.

Tips

Recept på en god primörsallad hittar du här på Coop.se

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Fläskfilé med curry, äpple och bacon

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Fläskfilé africana

Betyg
Betyg
(48)
Spara recept

Enkel lammgryta

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Kryddiga honungsribs

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Köttfärssås med hetta och sötma

Betyg
Betyg
(96)
Spara recept

Ört- och citronöverbakad lammstek

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Fläskkarré med ingefärsrubbing

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Ugnsbakad karré med plommon- och ingefärssås

Betyg
Betyg
(4)
Lammrostbiff med rödvinssås och tunt skivade rostade rotfrukter
21 st
  • Ingredienser (21)
  • 1 kg lammrostbiff
  • 1 msk flingsalt
  • 1 tsk svartpeppar
  • 2 msk smör + 1 msk till stekning
  • 1 rödlök, finhackad
  • 2 msk tomatpuré
  • 3 dl rödvin
  • 2 dl vatten
  • 2 msk oxfond
  • 1 msk ljus sirap
  • 50 g smör
  • Rostade rotfrukter
  • 0.5 kg små potatis
  • 0.5 kg små rödbetor
  • 0.5 kg jordärtskockor
  • 3 msk olivolja
  • 0.5 msk flingsalt
  • Vitlökssmör med apelsin och rosmarin
  • 100 g smör, rumsvarmt
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 1 msk finrivet apelsinskal
  • 1 msk finhackad färsk rosmarin
  • 0.5 tsk salt

Lammrostbiff med rödvinssås och tunt skivade rostade rotfrukter

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Här snackar vi "comfort food" på riktigt, med en härlig lammrostbiff och rödvinssås.

Tillagningstid: 1 tim
Ugnstemperatur:200º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Vispa ihop smöret med vitlök, apelsinskal, rosmarin och salt, använd gärna elvisp. Salta och peppra köttbitarna rejält. Hetta upp en stekpanna och stek köttet i smör till fin stekyta. Lägg över i en ugnsform.

Rödvinssås:

  1. Stek löken i smör i samma panna tills den är mjuk och glansig. Tillsätt tomatpurén och stek under omrörning tills det mörknat något. Häll i vinet och låt puttra någon minut. Tillsätt vatten, fond och sirap och låt småputtra ca 30 min. Späd ev med mer vatten om det behövs. Klicka i smöret och låt puttra ytterligare 5 min.

Rostade rotfrukter:

  1. Skrubba och skiva alla rotfrukter tunt på mandolin. Fördela på två plåtar med bakplåtspapper. Ringla över olja och strö över flingsalt. Rosta båda i varmluftsugn ca 20 min.
  2. Låt köttet stå i ugnen med rotfrukterna till en innertemperatur på 57°. Låt vila 5 min innan det skärs upp i skivor. Servera med vitlökssmör, rödvinssås, rotfrukter och gärna primörsallad.

Tips

Recept på en god primörsallad hittar du här på Coop.se

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Fläskfilé med curry, äpple och bacon

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Fläskfilé africana

Betyg
Betyg
(48)
Spara recept

Enkel lammgryta

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Kryddiga honungsribs

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Köttfärssås med hetta och sötma

Betyg
Betyg
(96)
Spara recept

Ört- och citronöverbakad lammstek

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Fläskkarré med ingefärsrubbing

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Ugnsbakad karré med plommon- och ingefärssås

Betyg
Betyg
(4)