Lammköttbullar
  • Tid 45 min

Lammköttbullar

3.67 (3 betyg)

Italien och mexiko möts i en fin lammfrikadell.

  • Tillagningstid 45 min
  • Ingredienser 10

Ingredienser

4 portioner
  • 600 g lammfärs
  • 4 finhackade vitlöksklyftor
  • 1 urkärnad och finhackad, mild chili
  • 1 tsk mexikansk kryddblandning
  • 1 ägg
  • 2 tsk salt
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk smör
  • 800 g krossade tomater
  • 2 msk socker
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Blanda färs, vitlök, chili, kryddblandning, ägg och salt i en bunke. Forma färsen till runda köttbullar och lägg dem på lätt oljad tallrik. Hetta upp oljan och smöret i en stor stekpanna. Lägg i köttbullarna när smöret är brynt och stek 4-6 minuter. Rör om och skaka pannan då och då så att köttbullarna blir runda och får fin färg. Koka ihop såsen; krossade tomater, tomatpuré, hönsbuljong och socker cirka 5-10 minuter.

  2. 2

    Häll över köttbullarna och sjud cirka 20 minuter.

Servering

Servera med oliver, citronklyftor och ris.
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar