Lammköttbullar

Lammköttbullar

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

Italien och mexiko möts i en fin lammfrikadell.

Tillagningstid: 45 minuter
4 portioner
  • 600 g lammfärs
  • 4 finhackade vitlöksklyftor
  • 1 urkärnad och finhackad, mild chili
  • 1 tsk mexikansk kryddblandning
  • 1 ägg
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk smör
  • 800 g krossade tomater
  • 2 msk socker
  • 2 tsk salt

Gör så här

  1. Blanda färs, vitlök, chili, kryddblandning, ägg och salt i en bunke. Forma färsen till runda köttbullar och lägg dem på lätt oljad tallrik. Hetta upp oljan och smöret i en stor stekpanna. Lägg i köttbullarna när smöret är brynt och stek 4-6 minuter. Rör om och skaka pannan då och då så att köttbullarna blir runda och får fin färg. Koka ihop såsen; krossade tomater, tomatpuré, hönsbuljong och socker cirka 5-10 minuter.
  2. Häll över köttbullarna och sjud cirka 20 minuter.

Servering

Servera med oliver, citronklyftor och ris.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Lammköttbullar
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 600 g lammfärs
  • 4 finhackade vitlöksklyftor
  • 1 urkärnad och finhackad, mild chili
  • 1 tsk mexikansk kryddblandning
  • 1 ägg
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk smör
  • 800 g krossade tomater
  • 2 msk socker
  • 2 tsk salt

Lammköttbullar

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

Italien och mexiko möts i en fin lammfrikadell.

Tillagningstid: 45 minuter
4 portioner

Gör så här

  1. Blanda färs, vitlök, chili, kryddblandning, ägg och salt i en bunke. Forma färsen till runda köttbullar och lägg dem på lätt oljad tallrik. Hetta upp oljan och smöret i en stor stekpanna. Lägg i köttbullarna när smöret är brynt och stek 4-6 minuter. Rör om och skaka pannan då och då så att köttbullarna blir runda och får fin färg. Koka ihop såsen; krossade tomater, tomatpuré, hönsbuljong och socker cirka 5-10 minuter.
  2. Häll över köttbullarna och sjud cirka 20 minuter.

Servering

Servera med oliver, citronklyftor och ris.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!