Lammköttbullar

Lammköttbullar

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

Italien och mexiko möts i en fin lammfrikadell.

Tillagningstid: 45 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 600 g lammfärs
  • 4 finhackade vitlöksklyftor
  • 1 urkärnad och finhackad, mild chili
  • 1 tsk mexikansk kryddblandning
  • 1 ägg
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk smör
  • 800 g krossade tomater
  • 2 msk socker
  • 2 tsk salt

Gör så här

  1. Blanda färs, vitlök, chili, kryddblandning, ägg och salt i en bunke. Forma färsen till runda köttbullar och lägg dem på lätt oljad tallrik. Hetta upp oljan och smöret i en stor stekpanna. Lägg i köttbullarna när smöret är brynt och stek 4-6 minuter. Rör om och skaka pannan då och då så att köttbullarna blir runda och får fin färg. Koka ihop såsen; krossade tomater, tomatpuré, hönsbuljong och socker cirka 5-10 minuter.
  2. Häll över köttbullarna och sjud cirka 20 minuter.

Servering

Servera med oliver, citronklyftor och ris.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Moussaka utan potatis

Betyg
Betyg
(43)
Spara recept

Lammstek med fetaost och spenat

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Kryddade revbensspjäll med rödkål

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Lammentrecôte med fyllda tomater

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Lammkotletter med ugnsbakade grönsaker

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Kumminfläsk med vitkål

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Viltgryta med grönsaker

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Grillad romansallad med bacon och caesardressing

Betyg
Betyg
(14)
Lammköttbullar
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 600 g lammfärs
  • 4 finhackade vitlöksklyftor
  • 1 urkärnad och finhackad, mild chili
  • 1 tsk mexikansk kryddblandning
  • 1 ägg
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk smör
  • 800 g krossade tomater
  • 2 msk socker
  • 2 tsk salt

Lammköttbullar

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

Italien och mexiko möts i en fin lammfrikadell.

Tillagningstid: 45 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda färs, vitlök, chili, kryddblandning, ägg och salt i en bunke. Forma färsen till runda köttbullar och lägg dem på lätt oljad tallrik. Hetta upp oljan och smöret i en stor stekpanna. Lägg i köttbullarna när smöret är brynt och stek 4-6 minuter. Rör om och skaka pannan då och då så att köttbullarna blir runda och får fin färg. Koka ihop såsen; krossade tomater, tomatpuré, hönsbuljong och socker cirka 5-10 minuter.
  2. Häll över köttbullarna och sjud cirka 20 minuter.

Servering

Servera med oliver, citronklyftor och ris.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Moussaka utan potatis

Betyg
Betyg
(43)
Spara recept

Lammstek med fetaost och spenat

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Kryddade revbensspjäll med rödkål

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Lammentrecôte med fyllda tomater

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Lammkotletter med ugnsbakade grönsaker

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Kumminfläsk med vitkål

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Viltgryta med grönsaker

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Grillad romansallad med bacon och caesardressing

Betyg
Betyg
(14)