
Lammköttbullar
Betyg (1-5):
Italien och mexiko möts i en fin lammfrikadell.
Tillagningstid: 45 minuter
4 portioner
- 600 g lammfärs
- 4 finhackade vitlöksklyftor
- 1 urkärnad och finhackad, mild chili
- 1 tsk mexikansk kryddblandning
- 1 ägg
- 1 msk olivolja
- 1 tsk smör
- 800 g krossade tomater
- 2 msk socker
- 2 tsk salt
Gör så här
- Blanda färs, vitlök, chili, kryddblandning, ägg och salt i en bunke. Forma färsen till runda köttbullar och lägg dem på lätt oljad tallrik. Hetta upp oljan och smöret i en stor stekpanna. Lägg i köttbullarna när smöret är brynt och stek 4-6 minuter. Rör om och skaka pannan då och då så att köttbullarna blir runda och får fin färg. Koka ihop såsen; krossade tomater, tomatpuré, hönsbuljong och socker cirka 5-10 minuter.
- Häll över köttbullarna och sjud cirka 20 minuter.
Servering
Servera med oliver, citronklyftor och ris.
Lammköttbullar
Betyg (1-5):
Italien och mexiko möts i en fin lammfrikadell.
Tillagningstid: 45 minuter
4 portioner
Gör så här
- Blanda färs, vitlök, chili, kryddblandning, ägg och salt i en bunke. Forma färsen till runda köttbullar och lägg dem på lätt oljad tallrik. Hetta upp oljan och smöret i en stor stekpanna. Lägg i köttbullarna när smöret är brynt och stek 4-6 minuter. Rör om och skaka pannan då och då så att köttbullarna blir runda och får fin färg. Koka ihop såsen; krossade tomater, tomatpuré, hönsbuljong och socker cirka 5-10 minuter.
- Häll över köttbullarna och sjud cirka 20 minuter.
Servering
Servera med oliver, citronklyftor och ris.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!