Lammkotletter med svamp- och bönröra
  • Tid 25 min

Lammkotletter med svamp- och bönröra

4.25 (8 betyg)

Given succé med harissasås.

  • Tillagningstid 25 min
  • Ingredienser 12

Ingredienser

4 portioner
  • 700 g lammkotletter
  • 2 msk olivolja
  • 1 liter rensad svamp, i bitar
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 400 g små svarta bönor på burk
  • 2 msk hackad persilja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
Harissasås:
  • 2 msk harissa (finns på burk)
  • 2 dl grekisk eller turkisk yoghurt
  • 0.5 dl hackade, färska myntablad
  • 3 dl matvete eller matkorn
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

Harissasås

  1. 1

    Blanda alla ingredienser till harissasåsen. Koka matvete eller matkorn enligt anvisning på förpackningen.

Lammkotletter

  1. 1

    Pensla kotletterna med hälften av oljan och grilla eller stek dem ca 3 minuter per sida. Ta upp och håll varmt.

  2. 2

    Fräs svampen tills allt spad som bildats kokat in. Häll i resten av oljan och löken och fräs ytterligare några minuter. Skölj bönorna och låt dem rinna av. Blanda ner dem och persiljan i svampen och fräs tills de är genomvarma.

  3. 3

    Salta och peppra kotletter och svamp- och bönröra och servera med harissasåsen och matvete eller -korn. Glutenfria alternativ till matvete eller matkorn är quinoa och ris.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar