Lammfilé med tahinidressing

Lammfilé med tahinidressing

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(6)

Spiskummin och chili passar bra till det fina köttet som serveras med en fetaost- och bulgurtsallad.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:125º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 600 g lammytterfilé
  • 1 msk matolja
  • Kryddblandning:
  • 2 tsk mald mald spiskummin
  • 0.5 tsk chilipulver
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • Dressing:
  • 0.5 dl tahini (sesampasta)
  • 0.25 dl vatten
  • 1 msk citronsaft
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 msk honung
  • Bulgursallad:
  • 2 dl bulgur
  • 100 g fetaost, 16%, skuren i tärningar
  • 4 salladslökar skurna i tunna skivor
  • 4 msk hackad, färsk mynta (spara några hela till garnering)
  • 4 grillade pitabröd

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser till kryddblandningen. Hetta upp oljan i en stekpanna och bryn köttet runt om. Klappa in köttet med kryddblandningen. Sätt in i ugnen och stek till en innertemperatur på 57º. Vira in i folie och låt vila cirka 10 minuter.
  2. Blanda ingredienserna till dressingen.
  3. Koka bulgur enligt instruktion på förpackningen. Blanda med fetaost och salladslök.
  4. Skiva upp köttet och servera på en bädd av rucola tillsammans med bulgursallad och pitabröd. Garnera med myntablad.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Stor pizza med skink- och rucolatopping

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Rostbiff med currypotatissallad

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Kallmarinerad fläskytterfilé med sötpotatisfries

Betyg
Betyg
(48)
Spara recept

Oxfilé med tartarsallad

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Spett med bläckfisk och räkor

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Köttfärspaté

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Köttfärssoppa tacostyle

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Brysselkålsallad med knaprigt sidfläsk

Betyg
Betyg
(22)
Lammfilé med tahinidressing
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 600 g lammytterfilé
  • 1 msk matolja
  • Kryddblandning:
  • 2 tsk mald mald spiskummin
  • 0.5 tsk chilipulver
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • Dressing:
  • 0.5 dl tahini (sesampasta)
  • 0.25 dl vatten
  • 1 msk citronsaft
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 msk honung
  • Bulgursallad:
  • 2 dl bulgur
  • 100 g fetaost, 16%, skuren i tärningar
  • 4 salladslökar skurna i tunna skivor
  • 4 msk hackad, färsk mynta (spara några hela till garnering)
  • 4 grillade pitabröd

Lammfilé med tahinidressing

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(6)

Spiskummin och chili passar bra till det fina köttet som serveras med en fetaost- och bulgurtsallad.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:125º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser till kryddblandningen. Hetta upp oljan i en stekpanna och bryn köttet runt om. Klappa in köttet med kryddblandningen. Sätt in i ugnen och stek till en innertemperatur på 57º. Vira in i folie och låt vila cirka 10 minuter.
  2. Blanda ingredienserna till dressingen.
  3. Koka bulgur enligt instruktion på förpackningen. Blanda med fetaost och salladslök.
  4. Skiva upp köttet och servera på en bädd av rucola tillsammans med bulgursallad och pitabröd. Garnera med myntablad.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Stor pizza med skink- och rucolatopping

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Rostbiff med currypotatissallad

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Kallmarinerad fläskytterfilé med sötpotatisfries

Betyg
Betyg
(48)
Spara recept

Oxfilé med tartarsallad

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Spett med bläckfisk och räkor

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Köttfärspaté

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Köttfärssoppa tacostyle

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Brysselkålsallad med knaprigt sidfläsk

Betyg
Betyg
(22)