Lammfärsfyllda silverlökar

Lammfärsfyllda silverlökar

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(0)

Naggande goda ugnsgrillade läckerheter.

Tillagningstid: 1 timme 45 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 6 stora silverlökar
  • 1 krm nymalen svartpeppar
  • 1 tsk strösocker
  • 1 msk färsk timjan i kvistar
  • 4 sönderdelade lagerblad
  • 3 msk brännvin
  • 3 msk olivolja
  • 150 g lammfärs
  • 150 g fläskfärs
  • 1 ägg
  • 1 dl hackad bladpersilja
  • 1 riven vitlöksklyfta
  • 1.5 dl riven parmesan eller prästost
  • 4 msk smulat bröd
  • 0.5 dl mjölk
  • 1 msk smör
  • 1 msk färsk salvia
  • 1 msk plockad färsk rosmarin
  • 1.5 dl köttbuljong

Gör så här

  1. Skala och skär löken i halvor. Lägg dem på ett ugnssäkert fat, salta och peppra strö över socker, timjan och lagerblad. Droppa sist över 2 matskedar brännvin och olivolja. Sätt in formen mitt i ugnen och baka i 30 minuter eller tills lökarna är mjuka. Låt dem svalna.
  2. Gröp ur den innersta tredjedelen på varje lökhalva. Finhacka hälften av det urgröpta och blanda med köttfärs, ägg, persilja, vitlök, ost och hälften av brödsmulorna och mjölken. Salta och peppra.
  3. Lägg färsen i de urgröpta lökarna. Smörj en ugnssäker form, lägg några salviablad i botten och de fyllda lökarna ovanpå. Fräs resten av brödsmulorna i smör så det blir ljusbrynt, fördela detta och några blad salvia samt rosmarin över lökarna. Droppa ytterligare lite brännvin över och häll köttbuljong runt om.
  4. Ställ in formen mitt i ugnen och baka i cirka 35-40 minuter.

Servering

Servera gärna med pressad potatis och stekskyn samt rårörda lingon

Tips

Om du inte har färsk timjan kan du byta ut den mot torkad, då räcker det med en mindre mängd, krydda efter egen smak.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Miniburgare med gorgonzola och karamelliserad lök

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Högrevsburgare med ost och karamelliserad lök

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Fläskgryta i pepparsås

Betyg
Betyg
(45)
Spara recept

Tunnbrödsrulle med viltskav och karamelliserad lök

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Tacobåtar med kycklingfärs

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Örtstekt lamm med bakad lök och fetasmör

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Lammfärsbakad gul lök

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Pulled pork i hamburgerbröd

Betyg
Betyg
(25)
Lammfärsfyllda silverlökar
19 st
  • Ingredienser (19)
  • 6 stora silverlökar
  • 1 krm nymalen svartpeppar
  • 1 tsk strösocker
  • 1 msk färsk timjan i kvistar
  • 4 sönderdelade lagerblad
  • 3 msk brännvin
  • 3 msk olivolja
  • 150 g lammfärs
  • 150 g fläskfärs
  • 1 ägg
  • 1 dl hackad bladpersilja
  • 1 riven vitlöksklyfta
  • 1.5 dl riven parmesan eller prästost
  • 4 msk smulat bröd
  • 0.5 dl mjölk
  • 1 msk smör
  • 1 msk färsk salvia
  • 1 msk plockad färsk rosmarin
  • 1.5 dl köttbuljong

Lammfärsfyllda silverlökar

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(0)

Naggande goda ugnsgrillade läckerheter.

Tillagningstid: 1 timme 45 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skala och skär löken i halvor. Lägg dem på ett ugnssäkert fat, salta och peppra strö över socker, timjan och lagerblad. Droppa sist över 2 matskedar brännvin och olivolja. Sätt in formen mitt i ugnen och baka i 30 minuter eller tills lökarna är mjuka. Låt dem svalna.
  2. Gröp ur den innersta tredjedelen på varje lökhalva. Finhacka hälften av det urgröpta och blanda med köttfärs, ägg, persilja, vitlök, ost och hälften av brödsmulorna och mjölken. Salta och peppra.
  3. Lägg färsen i de urgröpta lökarna. Smörj en ugnssäker form, lägg några salviablad i botten och de fyllda lökarna ovanpå. Fräs resten av brödsmulorna i smör så det blir ljusbrynt, fördela detta och några blad salvia samt rosmarin över lökarna. Droppa ytterligare lite brännvin över och häll köttbuljong runt om.
  4. Ställ in formen mitt i ugnen och baka i cirka 35-40 minuter.

Servering

Servera gärna med pressad potatis och stekskyn samt rårörda lingon

Tips

Om du inte har färsk timjan kan du byta ut den mot torkad, då räcker det med en mindre mängd, krydda efter egen smak.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Miniburgare med gorgonzola och karamelliserad lök

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Högrevsburgare med ost och karamelliserad lök

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Fläskgryta i pepparsås

Betyg
Betyg
(45)
Spara recept

Tunnbrödsrulle med viltskav och karamelliserad lök

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Tacobåtar med kycklingfärs

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Örtstekt lamm med bakad lök och fetasmör

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Lammfärsbakad gul lök

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Pulled pork i hamburgerbröd

Betyg
Betyg
(25)