Lammfärsfrikadeller i tomatsås

Lammfärsfrikadeller i tomatsås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(7)

Köttbullar i tomatsås av färska tomater.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
  • 400 g lammfärs
  • 1 ägg, endast gulan
  • 0.5 dl finhackad bladpersilja
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk tomatpuré
  • 3 finhackade vitlöksklyftor
  • 1 finhackad chili
  • 1 msk mango chutney
  • 400 g grovhackade tomater
  • 4 dl grönsaksbuljong

Gör så här

  1. Blanda lammfärsen med äggulan, bladpersiljan, 2/3 av saltet och 1/2 av svartpepparen. Rulla till köttbullar.
  2. Värm olivoljan i en gryta och tillsätt tomatpurén, stek vitlöken tillsammans med tomatpuren i någon minut. Tillsätt chili, mango chutney, tomater och buljong. Låt det hela koka upp igen, rör om då och då. Lägg ner köttbullarna försiktigt i såsen och låt det hela koka i 10 minuter. Vänd köttbullarna försiktigt några gånger under tiden.

Servering

Servera med basmatiris och rostade pumpakärnor.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ilona

2016-10-28

Mycket gott

Lammfärsfrikadeller i tomatsås
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 400 g lammfärs
  • 1 ägg, endast gulan
  • 0.5 dl finhackad bladpersilja
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk tomatpuré
  • 3 finhackade vitlöksklyftor
  • 1 finhackad chili
  • 1 msk mango chutney
  • 400 g grovhackade tomater
  • 4 dl grönsaksbuljong

Lammfärsfrikadeller i tomatsås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(7)

Köttbullar i tomatsås av färska tomater.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Gör så här

  1. Blanda lammfärsen med äggulan, bladpersiljan, 2/3 av saltet och 1/2 av svartpepparen. Rulla till köttbullar.
  2. Värm olivoljan i en gryta och tillsätt tomatpurén, stek vitlöken tillsammans med tomatpuren i någon minut. Tillsätt chili, mango chutney, tomater och buljong. Låt det hela koka upp igen, rör om då och då. Lägg ner köttbullarna försiktigt i såsen och låt det hela koka i 10 minuter. Vänd köttbullarna försiktigt några gånger under tiden.

Servering

Servera med basmatiris och rostade pumpakärnor.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ilona

2016-10-28

Mycket gott