Lammfärsburgare med ugnsrostade rödbetor

Lammfärsburgare med ugnsrostade rödbetor

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(9)

Smakrika burgare serverade på ungsrostat bröd och krispig sallad.

Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 600 g lammfärs
  • 2 msk olivolja
  • 0.25 dl mynta
  • 0.5 citron, rivet skal och saft
  • 200 g fetaost i skivor
  • 700 g rödbetor
  • 400 g plockad romansallad
  • 1 röd lök i skivor
  • 0.5 bondbröd (1 skiva per person)
  • 2 krm svartpeppar

Gör så här

  1. Blanda lammfärs, mynta, citronskal, citronsaft och salt och peppar. Forma till burgare och stek i 2 msk smör. Skala och klyfta rödbetorna. Rosta dem i en ugnsfast form i ca 25 minuter.
  2. Rosta brödskivorna. Lägg upp sallad och burgare på brödet och toppa med tunna skivor av fetaosten och rödlöken.
  3. Servera med de ugnsrostade rödbetorna och garnera med lite mynta.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2019-11-25

Hej Gabriella, tack för din kommentar! Rödbetorna ska rostas i 200 g, och en burgare ska väga ungefär 150 g! Lycka till i köket!

Gabriella

2019-11-24

Ugnstemperatur saknas till rödbetorna, liksom hur många och stora burgarna ska bli. Inget bra recept som saknar sån grundläggande information! Tänk på nybörjarna...

Liknande recept

Spara recept

Köttfärssås på nytt sätt

Betyg
Betyg
(29)
Spara recept

Fläsklägg med rotmos

Betyg
Betyg
(44)
Spara recept

Entrecôte med svartrotsgratäng

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Bogbladsstek i folie

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Skinkbruschetta med rödbetsröra

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Gräddkokt rotselleri med kalvfrikadeller

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Tournedos med portvinssås och rotfruktsragu

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Marinerade fläskfiléspett med sommarprimörer

Betyg
Betyg
(8)
Lammfärsburgare med ugnsrostade rödbetor
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 600 g lammfärs
  • 2 msk olivolja
  • 0.25 dl mynta
  • 0.5 citron, rivet skal och saft
  • 200 g fetaost i skivor
  • 700 g rödbetor
  • 400 g plockad romansallad
  • 1 röd lök i skivor
  • 0.5 bondbröd (1 skiva per person)
  • 2 krm svartpeppar

Lammfärsburgare med ugnsrostade rödbetor

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(9)

Smakrika burgare serverade på ungsrostat bröd och krispig sallad.

Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda lammfärs, mynta, citronskal, citronsaft och salt och peppar. Forma till burgare och stek i 2 msk smör. Skala och klyfta rödbetorna. Rosta dem i en ugnsfast form i ca 25 minuter.
  2. Rosta brödskivorna. Lägg upp sallad och burgare på brödet och toppa med tunna skivor av fetaosten och rödlöken.
  3. Servera med de ugnsrostade rödbetorna och garnera med lite mynta.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2019-11-25

Hej Gabriella, tack för din kommentar! Rödbetorna ska rostas i 200 g, och en burgare ska väga ungefär 150 g! Lycka till i köket!

Gabriella

2019-11-24

Ugnstemperatur saknas till rödbetorna, liksom hur många och stora burgarna ska bli. Inget bra recept som saknar sån grundläggande information! Tänk på nybörjarna...

Liknande recept

Spara recept

Köttfärssås på nytt sätt

Betyg
Betyg
(29)
Spara recept

Fläsklägg med rotmos

Betyg
Betyg
(44)
Spara recept

Entrecôte med svartrotsgratäng

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Bogbladsstek i folie

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Skinkbruschetta med rödbetsröra

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Gräddkokt rotselleri med kalvfrikadeller

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Tournedos med portvinssås och rotfruktsragu

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Marinerade fläskfiléspett med sommarprimörer

Betyg
Betyg
(8)