Lammfärsburgare med ugnsrostade rödbetor
  • Tid 40 min
  • Ugn 200º

Lammfärsburgare med ugnsrostade rödbetor

3.62 (8 betyg)

Smakrika burgare serverade på ungsrostat bröd och krispig sallad.

  • Tillagningstid 40 min
  • Ingredienser 11
  • Ugnstemperatur 200º

Ingredienser

4 portioner
  • 600 g lammfärs
  • 2 msk olivolja
  • 0.25 dl mynta
  • 0.5 citron, rivet skal och saft
  • 200 g fetaost i skivor
  • 700 g rödbetor
  • 400 g plockad romansallad
  • 1 röd lök i skivor
  • 0.5 bondbröd (1 skiva per person)
  • 2 krm salt
  • 2 krm svartpeppar
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Blanda lammfärs, mynta, citronskal, citronsaft och salt och peppar. Forma till burgare och stek i 2 msk smör. Skala och klyfta rödbetorna. Rosta dem i en ugnsfast form i ca 25 minuter.

  2. 2

    Rosta brödskivorna. Lägg upp sallad och burgare på brödet och toppa med tunna skivor av fetaosten och rödlöken.

  3. 3

    Servera med de ugnsrostade rödbetorna och garnera med lite mynta.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar