Lammfärsburgare med ugnsrostade rödbetor

Lammfärsburgare med ugnsrostade rödbetor

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(9)

Smakrika burgare serverade på ungsrostat bröd och krispig sallad.

Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
  • 600 g lammfärs
  • 2 msk olivolja
  • 0.25 dl mynta
  • 0.5 citron, rivet skal och saft
  • 200 g fetaost i skivor
  • 700 g rödbetor
  • 400 g plockad romansallad
  • 1 röd lök i skivor
  • 0.5 bondbröd (1 skiva per person)
  • 2 krm svartpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Blanda lammfärs, mynta, citronskal, citronsaft och salt och peppar. Forma till burgare och stek i 2 msk smör. Skala och klyfta rödbetorna. Rosta dem i en ugnsfast form i ca 25 minuter.
  2. Rosta brödskivorna. Lägg upp sallad och burgare på brödet och toppa med tunna skivor av fetaosten och rödlöken.
  3. Servera med de ugnsrostade rödbetorna och garnera med lite mynta.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2019-11-25

Hej Gabriella, tack för din kommentar! Rödbetorna ska rostas i 200 g, och en burgare ska väga ungefär 150 g! Lycka till i köket!

Gabriella

2019-11-24

Ugnstemperatur saknas till rödbetorna, liksom hur många och stora burgarna ska bli. Inget bra recept som saknar sån grundläggande information! Tänk på nybörjarna...

Lammfärsburgare med ugnsrostade rödbetor
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 600 g lammfärs
  • 2 msk olivolja
  • 0.25 dl mynta
  • 0.5 citron, rivet skal och saft
  • 200 g fetaost i skivor
  • 700 g rödbetor
  • 400 g plockad romansallad
  • 1 röd lök i skivor
  • 0.5 bondbröd (1 skiva per person)
  • 2 krm svartpeppar

Lammfärsburgare med ugnsrostade rödbetor

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(9)

Smakrika burgare serverade på ungsrostat bröd och krispig sallad.

Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Blanda lammfärs, mynta, citronskal, citronsaft och salt och peppar. Forma till burgare och stek i 2 msk smör. Skala och klyfta rödbetorna. Rosta dem i en ugnsfast form i ca 25 minuter.
  2. Rosta brödskivorna. Lägg upp sallad och burgare på brödet och toppa med tunna skivor av fetaosten och rödlöken.
  3. Servera med de ugnsrostade rödbetorna och garnera med lite mynta.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2019-11-25

Hej Gabriella, tack för din kommentar! Rödbetorna ska rostas i 200 g, och en burgare ska väga ungefär 150 g! Lycka till i köket!

Gabriella

2019-11-24

Ugnstemperatur saknas till rödbetorna, liksom hur många och stora burgarna ska bli. Inget bra recept som saknar sån grundläggande information! Tänk på nybörjarna...