Lammfärsbiffar och grillad ciabatta med aubergineröra
  • Tid 40 min

Lammfärsbiffar och grillad ciabatta med aubergineröra

3.6 (10 betyg)

En lyxig middag, komplett med sås, bröd och biffar! Njut på tu man hand över ett plockfat eller laga extra mycket till buffé.

  • Tillagningstid 40 min
  • Ingredienser 14

Ingredienser

4 portioner
Lammfärsbiffar med vitlök och persilja:
  • 400 g lammfärs
  • 4 finhackade vitlöksklyftor
  • 2 dl finhackad persilja
  • 3 krm salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 2 msk olivolja
Grillad ciabatta med aubergineröra:
  • 2 msk olivolja
  • 1 halverad aubergine
  • 200 g smulad fetaost
  • 1 finhackad röd lök
  • 1 dl finhackad persilja
  • 3 krm svartpeppar
  • 1 msk flingsalt
  • 1 ciabatta
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

Lammfärsbiffar med vitlök och persilja

  1. 1

    Blanda färs, vitlök och kryddor, och forma till små biffar. Pensla biffarna med olivoljan och grilla ca 3-5 minuter på varje sida.

Grillad ciabatta med aubergineröra

  1. 1

    Pensla auberginehalvorna med olivoljan och grilla i ca 10 minuter på varje sida. Gröp ur aubergineköttet ur skalet och blanda med smulad fetaost, rödlök, persilja, salt och peppar. Dela brödet i fyra delar och pensla det med olivolja. Grilla några minuter på varje sida, strö över flingsalt.

  2. 2

    Servera med aubergineröra.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar