Lammfärsbakad gul lök

Lammfärsbakad gul lök

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(0)

Lamm på ett annorlunda vis i en kopp av gul lök.

Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 8 stora gula lökar
  • 400 g lammfärs
  • 2 msk hackad, färsk timjan
  • 1 dl hackad persilja
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 ägg
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 dl riven ost
  • 1 msk kvistar från timjan
  • 1.5 dl hönsbuljong eller vitt torrt vin

Gör så här

  1. Skala lökarna, skär dem i två halvor på tvären och koka dem nätt och jämnt mjuka i så mycket vatten att det täcker. Gröp försiktig ut det mesta av innanmätet. Ställ de urgröpta lökskalen tätt i en ugnssäker form.
  2. Hacka det mesta av den urgröpta löken och blanda den med färs, timjan, persilja, svartpeppar, ägg, eventuellt vitlök och salt. Fyll lökskalen med blandningen och strö över ost och rikligt med timjankvistar. Häll buljong eller vin runt om.
  3. Ställ in formen i mitten av ugnen och grädda tills färsen är genomstekt, 20-25 minuter.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Älgstek med gräddsås och bakad schalottenlök

Betyg
Betyg
(54)
Spara recept

Pulled pork i hamburgerbröd

Betyg
Betyg
(25)
Spara recept

Pannbiff med kryddpeppar och stekt lök

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Tacobåtar med kycklingfärs

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Örtstekt lamm med bakad lök och fetasmör

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Lammfärsspett med kryddig löksås

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Tunnbrödsrulle med viltskav och karamelliserad lök

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Miniburgare med gorgonzola och karamelliserad lök

Betyg
Betyg
(2)
Lammfärsbakad gul lök
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 8 stora gula lökar
  • 400 g lammfärs
  • 2 msk hackad, färsk timjan
  • 1 dl hackad persilja
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 ägg
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 dl riven ost
  • 1 msk kvistar från timjan
  • 1.5 dl hönsbuljong eller vitt torrt vin

Lammfärsbakad gul lök

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(0)

Lamm på ett annorlunda vis i en kopp av gul lök.

Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skala lökarna, skär dem i två halvor på tvären och koka dem nätt och jämnt mjuka i så mycket vatten att det täcker. Gröp försiktig ut det mesta av innanmätet. Ställ de urgröpta lökskalen tätt i en ugnssäker form.
  2. Hacka det mesta av den urgröpta löken och blanda den med färs, timjan, persilja, svartpeppar, ägg, eventuellt vitlök och salt. Fyll lökskalen med blandningen och strö över ost och rikligt med timjankvistar. Häll buljong eller vin runt om.
  3. Ställ in formen i mitten av ugnen och grädda tills färsen är genomstekt, 20-25 minuter.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Älgstek med gräddsås och bakad schalottenlök

Betyg
Betyg
(54)
Spara recept

Pulled pork i hamburgerbröd

Betyg
Betyg
(25)
Spara recept

Pannbiff med kryddpeppar och stekt lök

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Tacobåtar med kycklingfärs

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Örtstekt lamm med bakad lök och fetasmör

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Lammfärsspett med kryddig löksås

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Tunnbrödsrulle med viltskav och karamelliserad lök

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Miniburgare med gorgonzola och karamelliserad lök

Betyg
Betyg
(2)