Lamm med vitlök, citron och olja

Lamm med vitlök, citron och olja

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(11)

Långkok gör lammet mört och du får tid åt annat!

Tillagningstid: 5 timmar
Ugnstemperatur:125º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 kg lammkött med ben, t ex lägg, bog eller stek
  • 1 skivad citron
  • 1 chili
  • 5 vitlöksklyftor
  • 2 kanelstänger
  • 1 msk färsk rosmarin
  • 5 dl olivolja
  • 1 tsk peppar
  • 2 tsk salt

Gör så här

  1. Lägg köttet i en gryta. Skiva citronen och dela chilin på längden. Lägg i skalade vitlöksklyftor, citron, chili, kanelstänger och rosmarin. Häll i oljan. Salta och peppra både på köttet och i oljan.
  2. Koka i ugnen 5 timmar. Ta ut grytan och låt köttet vila 10 min. Lossa sedan köttet från benen och skär i skivor eller bitar.
  3. Servera med Pommes Anna eller råstekt potatis, fetaost blandat med yoghurt, citronklyftor och en sallad.

Tips

Byt ut oljan mot vatten och 2 msk olivolja. Korta då ner koktiden till 1,5 timme annars kokar köttet sönder!

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2021-03-29

Hej Maria, just den här grytan lämpar sig nog bäst med lamm, men självklart kan du prova dig fram med bönor eller kanske rotselleri? Då behöver tiden i ugnen dock förkortas. Vi har annars en mängd provlagade recept på vegetariska grytor på coop.se/recept

Maria

2021-03-29

Kan man göra en vegetarisk variant? Vad blir bäst som alternativ till kött, kikärtor eller Quornfilé?

Lamm med vitlök, citron och olja
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 1 kg lammkött med ben, t ex lägg, bog eller stek
  • 1 skivad citron
  • 1 chili
  • 5 vitlöksklyftor
  • 2 kanelstänger
  • 1 msk färsk rosmarin
  • 5 dl olivolja
  • 1 tsk peppar
  • 2 tsk salt

Lamm med vitlök, citron och olja

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(11)

Långkok gör lammet mört och du får tid åt annat!

Tillagningstid: 5 timmar
Ugnstemperatur:125º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lägg köttet i en gryta. Skiva citronen och dela chilin på längden. Lägg i skalade vitlöksklyftor, citron, chili, kanelstänger och rosmarin. Häll i oljan. Salta och peppra både på köttet och i oljan.
  2. Koka i ugnen 5 timmar. Ta ut grytan och låt köttet vila 10 min. Lossa sedan köttet från benen och skär i skivor eller bitar.
  3. Servera med Pommes Anna eller råstekt potatis, fetaost blandat med yoghurt, citronklyftor och en sallad.

Tips

Byt ut oljan mot vatten och 2 msk olivolja. Korta då ner koktiden till 1,5 timme annars kokar köttet sönder!

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2021-03-29

Hej Maria, just den här grytan lämpar sig nog bäst med lamm, men självklart kan du prova dig fram med bönor eller kanske rotselleri? Då behöver tiden i ugnen dock förkortas. Vi har annars en mängd provlagade recept på vegetariska grytor på coop.se/recept

Maria

2021-03-29

Kan man göra en vegetarisk variant? Vad blir bäst som alternativ till kött, kikärtor eller Quornfilé?