Lakritskolaklubbor

Lakritskolaklubbor

3 (1 betyg)

  • Ingredienser 7

Tillagningstid: 1,5 tim

Ingredienser

20 stycken
  • 1.5 dl vispgrädde
  • 1.5 dl strösocker
  • 1.5 dl ljus sirap
  • 2 tsk lakritspulver
  • 50 g smör
  • 100 g hackad mjölkchoklad
  • grillpinnar, spetsiga delen bortklippt
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Koka grädde, socker, sirap och lakritspulver i en kastrull under omrörning. Sänk värmen när sockret smält. Låt kolasmeten sjuda tills den är ca 125° (använd digitaltermometer),rör om då och då. Droppa kolasmet i ett glas med kallt vatten. Går smeten att forma till en kula är den klar.

  2. 2

    Rör ner smör och låt tjockna något. Häll upp kolasmeten på ett bakplåtspapper och låt stelna helt, 20 min i kylen. Klipp kolasmeten i lagom stora bitar och vik över kolan runt en grillpinne. Smält chokladen i mikro. Doppa klubborna i chokladen och lägg tillbaka på bakplåtspappret. Ställ i kylen att stelna.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sara tipsar: Förvara svalt, i burk med tättslutande lock,med bakplåtspapper mellan klubborna.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar