Lakritskolaklubbor

Lakritskolaklubbor

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(1)

20 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1.5 dl vispgrädde
  • 1.5 dl strösocker
  • 1.5 dl ljus sirap
  • 2 tsk lakritspulver
  • 50 g smör
  • 100 g hackad mjölkchoklad
  • grillpinnar, spetsiga delen bortklippt

Gör så här

  1. Koka grädde, socker, sirap och lakritspulver i en kastrull under omrörning. Sänk värmen när sockret smält. Låt kolasmeten sjuda tills den är ca 125° (använd digitaltermometer),rör om då och då. Droppa kolasmet i ett glas med kallt vatten. Går smeten att forma till en kula är den klar.
  2. Rör ner smör och låt tjockna något. Häll upp kolasmeten på ett bakplåtspapper och låt stelna helt, 20 min i kylen. Klipp kolasmeten i lagom stora bitar och vik över kolan runt en grillpinne. Smält chokladen i mikro. Doppa klubborna i chokladen och lägg tillbaka på bakplåtspappret. Ställ i kylen att stelna.

Tips

Sara tipsar: Förvara svalt, i burk med tättslutande lock,med bakplåtspapper mellan klubborna.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Laxbakelse

Betyg
Betyg
(71)
Spara recept

Laxfilé med romsås

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Hallonmilkshake

Betyg
Betyg
(37)
Spara recept

Torskrygg med med rödbetor, kaprisbär och brynt smör

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Matjessillröra

Betyg
Betyg
(37)
Spara recept

Klassisk falafel

Betyg
Betyg
(70)
Spara recept

Champinjonsoppa med keso och krasse

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Baguette med yoghurt

Betyg
Betyg
(26)
Lakritskolaklubbor
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 1.5 dl vispgrädde
  • 1.5 dl strösocker
  • 1.5 dl ljus sirap
  • 2 tsk lakritspulver
  • 50 g smör
  • 100 g hackad mjölkchoklad
  • grillpinnar, spetsiga delen bortklippt

Lakritskolaklubbor

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(1)

20 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka grädde, socker, sirap och lakritspulver i en kastrull under omrörning. Sänk värmen när sockret smält. Låt kolasmeten sjuda tills den är ca 125° (använd digitaltermometer),rör om då och då. Droppa kolasmet i ett glas med kallt vatten. Går smeten att forma till en kula är den klar.
  2. Rör ner smör och låt tjockna något. Häll upp kolasmeten på ett bakplåtspapper och låt stelna helt, 20 min i kylen. Klipp kolasmeten i lagom stora bitar och vik över kolan runt en grillpinne. Smält chokladen i mikro. Doppa klubborna i chokladen och lägg tillbaka på bakplåtspappret. Ställ i kylen att stelna.

Tips

Sara tipsar: Förvara svalt, i burk med tättslutande lock,med bakplåtspapper mellan klubborna.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Laxbakelse

Betyg
Betyg
(71)
Spara recept

Laxfilé med romsås

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Hallonmilkshake

Betyg
Betyg
(37)
Spara recept

Torskrygg med med rödbetor, kaprisbär och brynt smör

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Matjessillröra

Betyg
Betyg
(37)
Spara recept

Klassisk falafel

Betyg
Betyg
(70)
Spara recept

Champinjonsoppa med keso och krasse

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Baguette med yoghurt

Betyg
Betyg
(26)