Lakritsfudge

Lakritsfudge

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Hemgjord lakritsfudge med flingsalt är kanske det allra godaste julgodiset. Enkelt recept på fudge att ge bort i julklapp till lakritsälskaren!

Tillagningstid: 30 min + tid att stelna
40 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1.5 dl vispgrädde
  • 1.5 dl strösocker
  • 1 dl sirap, valfri
  • 1 tsk flingsalt
  • 50 g smör
  • 100 g mjölkchoklad
  • 1.5 msk lakritspulver

Gör så här

  1. Koka upp grädde, socker, sirap och salt i en kastrull. Låt koka till 123°, eller tills smeten klarar ett kulprov. Rör om då och då.
  2. Rör ner choklad, smör och lakritspulver. Häll smeten i en form, ca 10 x 15 cm.
  3. Strö ev över lite extra flingsalt. Låt stelna i kylen minst 2 timmar och skär sedan upp i bitar.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Jenny

2021-11-13

Mycket bra recept. Lätt att göra. Dock inte så mycket lakritssmak.

Liknande recept

Spara recept

Grillade havskräftor

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Tacos med asiatisk kräftröra

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Ugnsbakad citrus med snötäcke

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Majsbröd med bacon

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Laxpasta med pesto och kallrökt lax

Betyg
Betyg
(37)
Spara recept

Grillad paprikasallad med chipotlevinägrett

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Salsa med lingon och äpple

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Morotsmuffins med glasyr och strössel

Betyg
Betyg
(98)
Lakritsfudge
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 1.5 dl vispgrädde
  • 1.5 dl strösocker
  • 1 dl sirap, valfri
  • 1 tsk flingsalt
  • 50 g smör
  • 100 g mjölkchoklad
  • 1.5 msk lakritspulver

Lakritsfudge

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Hemgjord lakritsfudge med flingsalt är kanske det allra godaste julgodiset. Enkelt recept på fudge att ge bort i julklapp till lakritsälskaren!

Tillagningstid: 30 min + tid att stelna
40 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka upp grädde, socker, sirap och salt i en kastrull. Låt koka till 123°, eller tills smeten klarar ett kulprov. Rör om då och då.
  2. Rör ner choklad, smör och lakritspulver. Häll smeten i en form, ca 10 x 15 cm.
  3. Strö ev över lite extra flingsalt. Låt stelna i kylen minst 2 timmar och skär sedan upp i bitar.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Jenny

2021-11-13

Mycket bra recept. Lätt att göra. Dock inte så mycket lakritssmak.

Liknande recept

Spara recept

Grillade havskräftor

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Tacos med asiatisk kräftröra

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Ugnsbakad citrus med snötäcke

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Majsbröd med bacon

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Laxpasta med pesto och kallrökt lax

Betyg
Betyg
(37)
Spara recept

Grillad paprikasallad med chipotlevinägrett

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Salsa med lingon och äpple

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Morotsmuffins med glasyr och strössel

Betyg
Betyg
(98)