Lågtempad lax med grönsaker i dill

Lågtempad lax med grönsaker i dill

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(7)

Med lågtempererad menas att man steker längre på låg värme vilket ska ge en godare smak.

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:100º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 4 bitar laxfilé à 150-200 g utan skinn
  • 1 msk olivolja
  • 2 krm svartpeppar
  • 0.5 tsk salt
  • Grönsaker :
  • 2 skivade morötter
  • 1 blomkål, i bitar
  • 300 g broccoli, i bitar
  • 1 skivad rödlök
  • 1 ansad och skivad purjolök
  • 3 msk finhackad dill
  • 1 citron, rivet skal
  • 0.5 dl olivolja
  • Garnering:
  • 2 msk dill på kvist

Gör så här

  1. Gnid in laxen med olivolja, salt och svartpeppar. Stick in en stektermometer i en av bitarna och baka i ugnen tills laxen har en innertemperatur på 40 grader. Servera kall eller varm.
  2. Koka upp vatten som är rikligt saltat. Låt först morötterna koka cirka 1 minut. Lägg i resterande grönsaker och koka vidare 1-2 minuter. Sila bort vätskan och blanda grönsakerna med dillstjälkar, citronskal och olivolja. Garnera med dill.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Asiatisk tonfisksallad

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Skrei med picklat grönt, brynt smör och palsternackspuré

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Pasta med varmrökt lax, tomat och avokado

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Enkel tonfisksallad

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Saltbakad lax med fänkålssmak och tomater

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Grillad örtfylld fisk och kronärtskocka med sardellaioli

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Lax med mango chutney

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Sej med grillad paprika och parmesan

Betyg
Betyg
(115)
Lågtempad lax med grönsaker i dill
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 4 bitar laxfilé à 150-200 g utan skinn
  • 1 msk olivolja
  • 2 krm svartpeppar
  • 0.5 tsk salt
  • Grönsaker :
  • 2 skivade morötter
  • 1 blomkål, i bitar
  • 300 g broccoli, i bitar
  • 1 skivad rödlök
  • 1 ansad och skivad purjolök
  • 3 msk finhackad dill
  • 1 citron, rivet skal
  • 0.5 dl olivolja
  • Garnering:
  • 2 msk dill på kvist

Lågtempad lax med grönsaker i dill

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(7)

Med lågtempererad menas att man steker längre på låg värme vilket ska ge en godare smak.

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:100º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Gnid in laxen med olivolja, salt och svartpeppar. Stick in en stektermometer i en av bitarna och baka i ugnen tills laxen har en innertemperatur på 40 grader. Servera kall eller varm.
  2. Koka upp vatten som är rikligt saltat. Låt först morötterna koka cirka 1 minut. Lägg i resterande grönsaker och koka vidare 1-2 minuter. Sila bort vätskan och blanda grönsakerna med dillstjälkar, citronskal och olivolja. Garnera med dill.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Asiatisk tonfisksallad

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Skrei med picklat grönt, brynt smör och palsternackspuré

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Pasta med varmrökt lax, tomat och avokado

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Enkel tonfisksallad

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Saltbakad lax med fänkålssmak och tomater

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Grillad örtfylld fisk och kronärtskocka med sardellaioli

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Lax med mango chutney

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Sej med grillad paprika och parmesan

Betyg
Betyg
(115)