Kycklingwraps med harissayoghurt
  • Tid 30 min + minst 1 timme marinering

Kycklingwraps med harissayoghurt

3.47 (15 betyg)

Kryddig kyckling med nordafrikanska smaker; harissa, vitlök, chili och paprika. Perfekt att ta med på picknicken.

  • Tillagningstid 30 min + minst 1 timme marinering
  • Ingredienser 13

Ingredienser

4 portioner
  • 4 st kycklingfiléer
  • 1 st vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 röd chili, finhackad
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk peppar, malen
  • 3 msk olivolja
Harissayoghurt:
  • 2 dl yoghurt, grekisk
  • 2 tsk harissa, eller sambal oelek
Till servering:
  • 4 st tortillabröd, eller tunnbröd
  • 30 g rucola
  • 1 kruka koriander
  • 2 dl kalamataoliver
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Skär kycklingen i mindre bitar och lägg i en bunke. Tillsätt vitlök, chili, paprikapulver, spiskummin, salt och peppar. Vänd runt kycklingen i kryddblandningen och ställ i kylen att marinera minst en timme, men gärna längre.

  2. 2

    Hetta upp olja i en stekpanna och stek kycklingen på medelvärme i 5–10 min tills den är helt genomstekt.

Harissayoghurt

  1. 1

    Blanda yoghurt med harissa till en sås.

Tillbehör

  1. 1

    Fyll bröden med rucola, koriander och kyckling. Servera oliver och harissayoghurt vid sidan av.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar