Kycklingwraps med harissayoghurt

Kycklingwraps med harissayoghurt

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(16)

Kryddig kyckling med nordafrikanska smaker; harissa, vitlök, chili och paprika. Perfekt att ta med på picknicken.

Tillagningstid: 30 minuter + minst 1 timme marinering
4 portioner
  • 4 st kycklingfiléer
  • 1 st vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 röd chili, finhackad
  • 1 tsk paprikapulver
  • 0.5 tsk peppar, malen
  • 3 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • Harissayoghurt:
  • 2 dl yoghurt, grekisk
  • 2 tsk harissa, eller sambal oelek
  • Till servering:
  • 4 st tortillabröd, eller tunnbröd
  • 30 g rucola
  • 1 kruka koriander
  • 2 dl kalamataoliver

Gör så här

  1. Skär kycklingen i mindre bitar och lägg i en bunke. Tillsätt vitlök, chili, paprikapulver, spiskummin, salt och peppar. Vänd runt kycklingen i kryddblandningen och ställ i kylen att marinera minst en timme, men gärna längre.
  2. Hetta upp olja i en stekpanna och stek kycklingen på medelvärme i 5–10 min tills den är helt genomstekt.

Harissayoghurt

  1. Blanda yoghurt med harissa till en sås.

Tillbehör

  1. Fyll bröden med rucola, koriander och kyckling. Servera oliver och harissayoghurt vid sidan av.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Kycklingwraps med harissayoghurt
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 4 st kycklingfiléer
  • 1 st vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 röd chili, finhackad
  • 1 tsk paprikapulver
  • 0.5 tsk peppar, malen
  • 3 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • Harissayoghurt:
  • 2 dl yoghurt, grekisk
  • 2 tsk harissa, eller sambal oelek
  • Till servering:
  • 4 st tortillabröd, eller tunnbröd
  • 30 g rucola
  • 1 kruka koriander
  • 2 dl kalamataoliver

Kycklingwraps med harissayoghurt

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(16)

Kryddig kyckling med nordafrikanska smaker; harissa, vitlök, chili och paprika. Perfekt att ta med på picknicken.

Tillagningstid: 30 minuter + minst 1 timme marinering
4 portioner

Gör så här

  1. Skär kycklingen i mindre bitar och lägg i en bunke. Tillsätt vitlök, chili, paprikapulver, spiskummin, salt och peppar. Vänd runt kycklingen i kryddblandningen och ställ i kylen att marinera minst en timme, men gärna längre.
  2. Hetta upp olja i en stekpanna och stek kycklingen på medelvärme i 5–10 min tills den är helt genomstekt.

Harissayoghurt

  1. Blanda yoghurt med harissa till en sås.

Tillbehör

  1. Fyll bröden med rucola, koriander och kyckling. Servera oliver och harissayoghurt vid sidan av.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!