Kycklingsteak med zucchinikräm

Kycklingsteak med zucchinikräm

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

Saftiga kycklingsteaks med en underbart god zucchinikräm och till det en rostad vitlökssky. Recept av Sigrid Bárány

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 4 kycklingsteak (urbenad klubba med skinn)
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 tsk torkad salvia
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 msk neutral olja
  • 30 g rucola, till servering
  • Zucchini- och purjolökskräm
  • 1 liten zucchini, i halvmånar
  • 1 liten purjolök, skivad
  • 2 msk olivolja
  • 0.5 tsk torkad timjan
  • 0.5 tsk torkad rosmarin
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 2 msk sherry
  • 1 msk misopaste
  • 0.5 dl crème fraiche
  • salt och svartpeppar
  • Rostad vitlökssky
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 dl vatten
  • 2 msk kycklingfond
  • 2 tsk citronsaft
  • 1 tsk majsstärkelse
  • 1 msk hackad bladpersilja
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Fräs zucchini och purjolök i olja tills de mjuknat, ca 10 min. Rör då och då. Tillsätt kryddor, vin och misopasta och låt vätskan koka in. Tillsätt crème fraichen, rör om och låt puttra vidare 5 min. Mixa krämen slät. Smaka av med salt och peppar.

Rostad vitlökssky

  1. Rosta vitlöksklyftorna tillsammans med potatisen (se ovan!) ca 15 min. Tryck ut vitlökarna ur skalen och mosa med en gaffel. Lägg vitlöken i en kastrull tillsammans med vatten, fond och citronsaft. Låt koka ihop några minuter. Rör ut majsstärkelsen i lite vatten och red av skyn. Vänd ner persiljan. Smaka av med salt och peppar.
  2. Krydda kycklingen med timjan, salvia, salt och peppar. Stek först med skinnsidan nedåt i smör till fin och krispig yta. Vänd runt och stek tills kycklingen är genomstekt, till en innertemperatur på 75°. Servera kycklingen med potatis, kräm, sky och rucola.

Tips

Misopasta är buljongen som används till misosoppa. Kan här bytas ut mot grönsaks- eller kycklingbuljong.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Blomkålsgratäng med ostsås och kycklingbacon

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Burrito med kyckling

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Kycklinglårfilé i ugn med vitlök

Betyg
Betyg
(148)
Spara recept

Pulled chickenbreast i wrap med avokado och rödkålssallad

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Grillad kyckling med grön asiatisk sallad

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Kycklingwok med nudlar och jordnötter

Betyg
Betyg
(49)
Spara recept

Schweizerschnitzel på kyckling med syrad tomatsallad

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Wok med kyckling

Betyg
Betyg
(37)
Kycklingsteak med zucchinikräm
24 st
  • Ingredienser (24)
  • 4 kycklingsteak (urbenad klubba med skinn)
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 tsk torkad salvia
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 msk neutral olja
  • 30 g rucola, till servering
  • Zucchini- och purjolökskräm
  • 1 liten zucchini, i halvmånar
  • 1 liten purjolök, skivad
  • 2 msk olivolja
  • 0.5 tsk torkad timjan
  • 0.5 tsk torkad rosmarin
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 2 msk sherry
  • 1 msk misopaste
  • 0.5 dl crème fraiche
  • salt och svartpeppar
  • Rostad vitlökssky
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 dl vatten
  • 2 msk kycklingfond
  • 2 tsk citronsaft
  • 1 tsk majsstärkelse
  • 1 msk hackad bladpersilja
  • salt och svartpeppar

Kycklingsteak med zucchinikräm

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

Saftiga kycklingsteaks med en underbart god zucchinikräm och till det en rostad vitlökssky. Recept av Sigrid Bárány

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Fräs zucchini och purjolök i olja tills de mjuknat, ca 10 min. Rör då och då. Tillsätt kryddor, vin och misopasta och låt vätskan koka in. Tillsätt crème fraichen, rör om och låt puttra vidare 5 min. Mixa krämen slät. Smaka av med salt och peppar.

Rostad vitlökssky

  1. Rosta vitlöksklyftorna tillsammans med potatisen (se ovan!) ca 15 min. Tryck ut vitlökarna ur skalen och mosa med en gaffel. Lägg vitlöken i en kastrull tillsammans med vatten, fond och citronsaft. Låt koka ihop några minuter. Rör ut majsstärkelsen i lite vatten och red av skyn. Vänd ner persiljan. Smaka av med salt och peppar.
  2. Krydda kycklingen med timjan, salvia, salt och peppar. Stek först med skinnsidan nedåt i smör till fin och krispig yta. Vänd runt och stek tills kycklingen är genomstekt, till en innertemperatur på 75°. Servera kycklingen med potatis, kräm, sky och rucola.

Tips

Misopasta är buljongen som används till misosoppa. Kan här bytas ut mot grönsaks- eller kycklingbuljong.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Blomkålsgratäng med ostsås och kycklingbacon

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Burrito med kyckling

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Kycklinglårfilé i ugn med vitlök

Betyg
Betyg
(148)
Spara recept

Pulled chickenbreast i wrap med avokado och rödkålssallad

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Grillad kyckling med grön asiatisk sallad

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Kycklingwok med nudlar och jordnötter

Betyg
Betyg
(49)
Spara recept

Schweizerschnitzel på kyckling med syrad tomatsallad

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Wok med kyckling

Betyg
Betyg
(37)