Kycklingspett med chilibea
  • Tid 30 min

Kycklingspett med chilibea

2.67 (12 betyg)

Kycklingspett som passar bra på utflykten.

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 15

Ingredienser

4 portioner
  • 500 g kycklingfilé
  • 0.5 dl sweet chilisås
  • 0.5 msk kinesisk soja
  • 0.5 msk olja
  • 0.5 tsk salt
Chilibea:
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk dragon eller torkad persilja
  • 0.5 dl riven gul lök
  • 3 dl crème fraiche
  • 2 msk sweet chilisås
  • 0.5 tsk salt
Tillbehör:
  • tärnad ost
  • gurka i stavar
  • cocktailtomater
  • bröd, eventuellt
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Skär varje kycklingfilé i 4–5 avlånga bitar och trä upp dem på små grillspett.

  2. 2

    Blanda sweet chili, soja, olja och salt i en skål. Använd händerna och massera in marinaden på kycklingen.

  3. 3

    Blanda vinäger, dragon och lök i en skål. Låt dra medan du steker kycklingen. Stek spetten hastigt på medelvärme, ca 4 min. Stektiden beror på bitarnas storlek.

  4. 4

    Blanda ner crème fraiche, sweet chili och salt i vinägerblandningen.

Till servering

  1. 1

    Servera spetten med såsen, osttärningar, gurkstavar, cocktailtomater och en bit bröd.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar