Kycklingspett med bulgursallad
Kycklingspett med bulgursallad
  • Tid 40 min
  • Ugn 225º

Kycklingspett med bulgursallad

4 (24 betyg)

Paprikamarinerad kyckling serveras med exotisk bulgur med feta och granatäpple.

  • Tillagningstid 40 min
  • Ingredienser 13
  • Ugnstemperatur 225º

Ingredienser

4 portioner
  • 1 dl yoghurt (10%)
  • 1 dl ajvar relish
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk kajennpeppar
  • 500 g kycklingfilé
Bulgursallad:
  • 3 dl bulgur
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 dl hackad persilja
  • 1 dl hackad mynta
  • 1 granatäpple, kärnorna
  • 125 g fetaost
Till servering:
  • 1 citron, delad
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Blanda ihop yoghurt, ajvar, vitlök, salt och cayennepeppar. Tärna kycklingfilén och lägg i marinaden och låt dra i 20 minuter. Häll ut marinad och kyckling på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Trä upp kycklingbitar på spett och stek i ugnen i 12 minuter.

Bulgursallad:

  1. 1

    Koka bulgur enligt anvisningen på förpackningen. Låt en buljongtärning koka med.

  2. 2

    Lägg ut bulgur på ett stort fat eller en plåt så att det svalnar snabbare. Låt den bli ljummen och vänd sedan ner örter och toppa med granatäpplekärnor och smulad fetaost.

Till servering:

  1. 1

    Servera kyckling och bulgursallad med pressad citron.

Sätt ett betyg

2 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Eva E

    Fantastiskt gott o fräscht. Blev bjuden på min födelsedag på denna rätt.. Outstanding :-) Gjorde den själv senare men bytte själv ut Bulgur mot samma mängd Quinoa pga av vetet och min allergi. Det är absolut inte förstå och sista gången ja gör denna rätt.

  • Inger M

    Vacker och mycket god mat!