Kycklingsoppa
  • Tid 75 min

Kycklingsoppa

3.71 (17 betyg)

En god kycklingsoppa med smak av kardemumma, ingefära, mynta och koriander.

  • Tillagningstid 75 min
  • Ingredienser 12

Ingredienser

4 portioner
  • 4 kryddnejlikor
  • 10 svartpepparkorn
  • 10 kardemummakärnor
  • 1.5 kg kyckling, en hel
  • 1.5 liter vatten
  • 30 g skalad riven färsk ingefära, 3 cm
  • 1 msk salt
  • 5 tomater
  • 2 dl färsk koriander
  • 1 dl färsk mynta
  • 5 finhackade salladslökar
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Rosta kryddnejlikor, svartpeppar och kardemummakärnor i torr het stekpanna 2–3 minuter.

  2. 2

    Stycka kycklingen i bitar och skölj dem i kallt vatten. Lägg kycklingdelarna i en rymlig gryta och slå på vatten så att det täcker.

  3. 3

    Tillsätt de rostade kryddorna, färsk ingefära och salt. Koka 1 timme. Sila av buljongen och spara den. Plocka köttet från kycklingen.

  4. 4

    Skär ett kryss i tomaterna och sänk ner dem i kokande vatten 2–3 minuter. Skölj dem i kallt vatten och dra av skalet. Mortla eller hacka ihop tomaterna med de färska örterna, salladslök och vitlök.

  5. 5

    Vänd ner blandningen tillsammans med kycklingbitarna i buljongen. Spetsa eventuellt med grön eller röd chilisås, Recept finns här på coop.se

Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Camilla

    SUPERGOTT! Gjorde på kycklingfiléer som jag delade i bitar och som inte behövde koka så länge. Silade ändå av buljongen, och blandade ner kycklingen och grönsak/kryddröran i grytan och tillsatte en neutral grönsaksbuljong för att få lite mer smak. Lät det oxå sjuda en stund.