Kycklingpiccata med tomatsås
  • Tid 30 min

Kycklingpiccata med tomatsås

3.78 (9 betyg)

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 16

Ingredienser

4 portioner
  • 3 dl ris
  • 500 g kycklingfilé
  • 0.5 dl vetemjöl
  • 0.5 tsk salt
  • 3 ägg
  • 1 msk olja
  • 1 msk smör
  • 130 g riven parmesan
Tomatsås
  • 0.5 zucchini, hackad
  • 0.5 gul lök, hackad
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 msk olivolja
  • 400 g krossade tomater
  • 1 tsk torkad salvia
  • 1 msk flytande honung
  • 1 tsk salt
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Fräs zucchini, lök och vitlök i en kastrull i olja. Häll i krossade tomater, salvia, honung och salt. Låt småputtra 10-15 min. Mixa till en slät sås.

  2. 2

    Skär kycklingen i tunna skivor. Vispa lätt upp äggen och rör ner osten. Doppa kycklingen i mjöl och sedan i ostblandningen.

  3. 3

    Stek direkt i en het stekpanna med olja och smör. Vänd när det blivit en fin stekyta. Stek sedan på medelvärme tills kycklingen är genomstekt.

  4. 4

    Servera piccatan med tomatsåsen och ris.

Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Lena

    Det här var en riktigt höjdare!