Kycklingpiccata med tomatsås

Kycklingpiccata med tomatsås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(15)

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
  • 3 dl ris
  • 500 g kycklingfilé
  • 0.5 dl vetemjöl
  • 3 ägg
  • 1 msk olja
  • 1 msk smör
  • 130 g riven parmesan
  • 0.5 tsk salt
  • Tomatsås
  • 0.5 zucchini, hackad
  • 0.5 gul lök, hackad
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 msk olivolja
  • 400 g krossade tomater
  • 1 tsk torkad salvia
  • 1 msk flytande honung
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Fräs zucchini, lök och vitlök i en kastrull i olja. Häll i krossade tomater, salvia, honung och salt. Låt småputtra 10-15 min. Mixa till en slät sås.
  2. Skär kycklingen i tunna skivor. Vispa lätt upp äggen och rör ner osten. Doppa kycklingen i mjöl och sedan i ostblandningen.
  3. Stek direkt i en het stekpanna med olja och smör. Vänd när det blivit en fin stekyta. Stek sedan på medelvärme tills kycklingen är genomstekt.
  4. Servera piccatan med tomatsåsen och ris.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2022-06-13

Kul att ni gillar vår piccata!

Leena

2022-01-10

Väldigt gott alternativ till vardagsmiddag och bör uppskattas av både ung och gammal. Enkel att göra, men kycklingen tar lite tid i pannan. Effektiv tid, ca 45 min. Jag hade inte alla ingredienser, så jag använde: - torkad oregano i stället för salvia, - mild herrgårdsost i stället för parmesan - röd lök som är mildare i stället för gul lök - rör- eller farinsocker i stället för honung - hade inget smör, så jag stekte kycklingen i oliv- och rapsolja

Anna

2020-12-30

Så gott!

Lena

2017-09-20

Det här var en riktigt höjdare!

Kycklingpiccata med tomatsås
16 st
  • Ingredienser (16)
  • 3 dl ris
  • 500 g kycklingfilé
  • 0.5 dl vetemjöl
  • 3 ägg
  • 1 msk olja
  • 1 msk smör
  • 130 g riven parmesan
  • 0.5 tsk salt
  • Tomatsås
  • 0.5 zucchini, hackad
  • 0.5 gul lök, hackad
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 msk olivolja
  • 400 g krossade tomater
  • 1 tsk torkad salvia
  • 1 msk flytande honung
  • 1 tsk salt

Kycklingpiccata med tomatsås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(15)

Tillagningstid: 30 min
4 portioner

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Fräs zucchini, lök och vitlök i en kastrull i olja. Häll i krossade tomater, salvia, honung och salt. Låt småputtra 10-15 min. Mixa till en slät sås.
  2. Skär kycklingen i tunna skivor. Vispa lätt upp äggen och rör ner osten. Doppa kycklingen i mjöl och sedan i ostblandningen.
  3. Stek direkt i en het stekpanna med olja och smör. Vänd när det blivit en fin stekyta. Stek sedan på medelvärme tills kycklingen är genomstekt.
  4. Servera piccatan med tomatsåsen och ris.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2022-06-13

Kul att ni gillar vår piccata!

Leena

2022-01-10

Väldigt gott alternativ till vardagsmiddag och bör uppskattas av både ung och gammal. Enkel att göra, men kycklingen tar lite tid i pannan. Effektiv tid, ca 45 min. Jag hade inte alla ingredienser, så jag använde: - torkad oregano i stället för salvia, - mild herrgårdsost i stället för parmesan - röd lök som är mildare i stället för gul lök - rör- eller farinsocker i stället för honung - hade inget smör, så jag stekte kycklingen i oliv- och rapsolja

Anna

2020-12-30

Så gott!

Lena

2017-09-20

Det här var en riktigt höjdare!