
Kycklingpiccata med tomatsås
Betyg (1-5):
Tillagningstid: 30 min
4 portioner
- 3 dl ris
- 500 g kycklingfilé
- 0.5 dl vetemjöl
- 3 ägg
- 1 msk olja
- 1 msk smör
- 130 g riven parmesan
- 0.5 tsk salt
- Tomatsås
- 0.5 zucchini, hackad
- 0.5 gul lök, hackad
- 2 vitlöksklyftor, finhackade
- 1 msk olivolja
- 400 g krossade tomater
- 1 tsk torkad salvia
- 1 msk flytande honung
- 1 tsk salt
Gör så här
- Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Fräs zucchini, lök och vitlök i en kastrull i olja. Häll i krossade tomater, salvia, honung och salt. Låt småputtra 10-15 min. Mixa till en slät sås.
- Skär kycklingen i tunna skivor. Vispa lätt upp äggen och rör ner osten. Doppa kycklingen i mjöl och sedan i ostblandningen.
- Stek direkt i en het stekpanna med olja och smör. Vänd när det blivit en fin stekyta. Stek sedan på medelvärme tills kycklingen är genomstekt.
- Servera piccatan med tomatsåsen och ris.
Kycklingpiccata med tomatsås
Betyg (1-5):
Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Gör så här
- Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Fräs zucchini, lök och vitlök i en kastrull i olja. Häll i krossade tomater, salvia, honung och salt. Låt småputtra 10-15 min. Mixa till en slät sås.
- Skär kycklingen i tunna skivor. Vispa lätt upp äggen och rör ner osten. Doppa kycklingen i mjöl och sedan i ostblandningen.
- Stek direkt i en het stekpanna med olja och smör. Vänd när det blivit en fin stekyta. Stek sedan på medelvärme tills kycklingen är genomstekt.
- Servera piccatan med tomatsåsen och ris.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2022-06-13
Kul att ni gillar vår piccata!
2022-01-10
Väldigt gott alternativ till vardagsmiddag och bör uppskattas av både ung och gammal. Enkel att göra, men kycklingen tar lite tid i pannan. Effektiv tid, ca 45 min. Jag hade inte alla ingredienser, så jag använde: - torkad oregano i stället för salvia, - mild herrgårdsost i stället för parmesan - röd lök som är mildare i stället för gul lök - rör- eller farinsocker i stället för honung - hade inget smör, så jag stekte kycklingen i oliv- och rapsolja
2020-12-30
Så gott!
2017-09-20
Det här var en riktigt höjdare!
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2022-06-13
Kul att ni gillar vår piccata!
Leena
2022-01-10
Väldigt gott alternativ till vardagsmiddag och bör uppskattas av både ung och gammal. Enkel att göra, men kycklingen tar lite tid i pannan. Effektiv tid, ca 45 min. Jag hade inte alla ingredienser, så jag använde: - torkad oregano i stället för salvia, - mild herrgårdsost i stället för parmesan - röd lök som är mildare i stället för gul lök - rör- eller farinsocker i stället för honung - hade inget smör, så jag stekte kycklingen i oliv- och rapsolja
Anna
2020-12-30
Så gott!
Lena
2017-09-20
Det här var en riktigt höjdare!