Kycklingpiccata med ratatouille och bulgur
  • Tid 45 min

Kycklingpiccata med ratatouille och bulgur

3 (2 betyg)

Piccata kommer från Italien, ratatouille från Frankrike och bulgur från mellanöstern. Den här rätten är alltså en blandning av maträtter från världens alla hörn. Tillsammans blir det en härlig måltid!

  • Tillagningstid 45 min
  • Ingredienser 18

Ingredienser

4 portioner
  • 600 g kycklingfilé
  • 1 tsk salt
  • 2 ägg
  • 100 g parmesanost, finriven
  • 1 dl vetemjöl
  • smör, till stekning
Ratatouille:
  • 400 g ratatouillemix hackat och klart
  • 2 vitlöksklyftor, hackade
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 msk olivolja
  • 1 förpackning hela tomater (à 400 g)
  • 1 msk balsamvinäger
  • 2 tsk torkad salvia
  • 1 tsk torkad timjan
  • 0.5 tsk cayennepeppar
  • salt
Bulgur:
  • 3 dl bulgur
  • 1 tsk malen gurkmeja
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Ratatouille: Stek ratatouillemix, vitlök och tomatpuré i olja några minuter så att grönsakerna blir lätt brynta. Tillsätt tomater, vinäger och kryddor och låt puttra ca 15 min, rör då och då.

Bulgur:

  1. 1

    Koka bulgur enligt anvisningen på förpackningen men tillsätt gurkmeja i kokvattnet.

Piccata:

  1. 1

    Skär kycklingfiléerna i tunna skivor på längden och salta. Vispa ihop ägg och parmesan. Vänd kycklingen först i vetemjöl och sedan i äggblandningen. Stek i smör på medelvärme ca 3 min per sida.

Servering

Toppa gärna med persilja.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Färdig tunnskivad kycklingfilé finns att köpa i din butik.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Coop

    Hej! Tyvärr har vi lite tekniska problem med ingredienslistorna för tillfället, vi jobbar på att lösa det så snabbt vi kan. Tills vidare kan du hitta receptet här: https://www.coop.se/contentassets/6fcf0ed8c5a04d9fb27c9899e273651b/smaka-pa-coop_var_klar_p3-v11-14-2019.pdf /Elsa, webbredaktör