Kycklingpiccata med ratatouille och bulgur

Kycklingpiccata med ratatouille och bulgur

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

Piccata kommer från Italien, ratatouille från Frankrike och bulgur från mellanöstern. Den här rätten är alltså en blandning av maträtter från världens alla hörn. Tillsammans blir det en härlig måltid!

Tillagningstid: 45 min
4 portioner
  • 600 g kycklingfilé
  • 1 tsk salt
  • 2 ägg
  • 100 g parmesanost, finriven
  • 1 dl vetemjöl
  • smör, till stekning
  • Ratatouille:
  • 400 g ratatouillemix hackat och klart
  • 2 vitlöksklyftor, hackade
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 msk olivolja
  • 1 förpackning hela tomater (à 400 g)
  • 1 msk balsamvinäger
  • 2 tsk torkad salvia
  • 1 tsk torkad timjan
  • 0.5 tsk cayennepeppar
  • salt
  • Bulgur:
  • 3 dl bulgur
  • 1 tsk malen gurkmeja

Gör så här

  1. Ratatouille: Stek ratatouillemix, vitlök och tomatpuré i olja några minuter så att grönsakerna blir lätt brynta. Tillsätt tomater, vinäger och kryddor och låt puttra ca 15 min, rör då och då.

Bulgur:

  1. Koka bulgur enligt anvisningen på förpackningen men tillsätt gurkmeja i kokvattnet.

Piccata:

  1. Skär kycklingfiléerna i tunna skivor på längden och salta. Vispa ihop ägg och parmesan. Vänd kycklingen först i vetemjöl och sedan i äggblandningen. Stek i smör på medelvärme ca 3 min per sida.

Servering

Toppa gärna med persilja.

Tips

Färdig tunnskivad kycklingfilé finns att köpa i din butik.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2019-03-04

Hej! Tyvärr har vi lite tekniska problem med ingredienslistorna för tillfället, vi jobbar på att lösa det så snabbt vi kan. Tills vidare kan du hitta receptet här: https://www.coop.se/contentassets/6fcf0ed8c5a04d9fb27c9899e273651b/smaka-pa-coop_var_klar_p3-v11-14-2019.pdf /Elsa, webbredaktör

Kycklingpiccata med ratatouille och bulgur
18 st
  • Ingredienser (18)
  • 600 g kycklingfilé
  • 1 tsk salt
  • 2 ägg
  • 100 g parmesanost, finriven
  • 1 dl vetemjöl
  • smör, till stekning
  • Ratatouille:
  • 400 g ratatouillemix hackat och klart
  • 2 vitlöksklyftor, hackade
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 msk olivolja
  • 1 förpackning hela tomater (à 400 g)
  • 1 msk balsamvinäger
  • 2 tsk torkad salvia
  • 1 tsk torkad timjan
  • 0.5 tsk cayennepeppar
  • salt
  • Bulgur:
  • 3 dl bulgur
  • 1 tsk malen gurkmeja

Kycklingpiccata med ratatouille och bulgur

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

Piccata kommer från Italien, ratatouille från Frankrike och bulgur från mellanöstern. Den här rätten är alltså en blandning av maträtter från världens alla hörn. Tillsammans blir det en härlig måltid!

Tillagningstid: 45 min
4 portioner

Gör så här

  1. Ratatouille: Stek ratatouillemix, vitlök och tomatpuré i olja några minuter så att grönsakerna blir lätt brynta. Tillsätt tomater, vinäger och kryddor och låt puttra ca 15 min, rör då och då.

Bulgur:

  1. Koka bulgur enligt anvisningen på förpackningen men tillsätt gurkmeja i kokvattnet.

Piccata:

  1. Skär kycklingfiléerna i tunna skivor på längden och salta. Vispa ihop ägg och parmesan. Vänd kycklingen först i vetemjöl och sedan i äggblandningen. Stek i smör på medelvärme ca 3 min per sida.

Servering

Toppa gärna med persilja.

Tips

Färdig tunnskivad kycklingfilé finns att köpa i din butik.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2019-03-04

Hej! Tyvärr har vi lite tekniska problem med ingredienslistorna för tillfället, vi jobbar på att lösa det så snabbt vi kan. Tills vidare kan du hitta receptet här: https://www.coop.se/contentassets/6fcf0ed8c5a04d9fb27c9899e273651b/smaka-pa-coop_var_klar_p3-v11-14-2019.pdf /Elsa, webbredaktör