Kycklingleverpastej med konjak

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(29)

En pastej på julbordet är aldrig fel. Om den dessutom innehåller sardeller och konjak blir det ännu bättre.

Tillagningstid: 30 minuter + 1 natt
1 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 msk smör
  • 1 finhackad gul lök
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 1 dl hackad persilja
  • 2 msk hackad färsk salvia eller 2 tsk torkad
  • 1 tsk torkad timjan
  • 400 g kycklinglever
  • 130 g strimlad bacon
  • peppar
  • 7 sardellfiléer
  • 2 msk konjak
  • 150 g rumsvarmt smör
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Hetta upp 1 matsked smör i en stekpanna och fräs löken några minuter utan att den får färg. Vänd i örterna och ställ åt sidan.
  2. Hetta upp 1 matsked smör och stek kycklinglever och bacon, salta och peppra. Levern ska vara genomstekt.
  3. Lägg lökblandning, lever, bacon, sardeller, konjak och smör i en matberedare och mixa till en jämn smet. Smaka av med salt och peppar.
  4. Lägg smeten i en form som rymmer 1 liter och täck över med plastfolie. Låt stå i kylen över natten. Håller 4-5 dagar i kylen.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Christina

2021-01-11

Det här var bland den godaste kycklingleverpastej jag har gjort! Tyvärr hade jag inget bacon hemma första gången jag gjorde den, men den blev väldigt bra ändå. Som tur var hade vi cognac hemma i alla fall. Den gick också bra att frysa märkte vi. I kväll har jag gjort den MED bacon. Den första, den utan bacon, var beroendeframkallande så det ska bli spännande att smaka av senare ikväll när pastej nr 2 har kallnat lite.

hejamaja

2011-12-24

Gjorde med portvin! Blev himla gott! God Jul!

Eva

2011-12-09

Har gjort liknande pastej förut, vill prova denna!

Liknande recept

Spara recept

Citron- och saffranskyckling

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Strutsfärsjärpar med quinoasallad

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Kycklingwrap med grön hummus

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Kycklingvingar "sweet and sour"

Betyg
Betyg
(33)
Spara recept

Grillad kyckling med parmesankräm

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Kryddrubbade kycklingmedaljonger med raw slaw-sallad

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Fruktig couscous med grillad kycklingfilé

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Thainudlar med kycklingfärssås

Betyg
Betyg
(135)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 2 msk smör
  • 1 finhackad gul lök
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 1 dl hackad persilja
  • 2 msk hackad färsk salvia eller 2 tsk torkad
  • 1 tsk torkad timjan
  • 400 g kycklinglever
  • 130 g strimlad bacon
  • peppar
  • 7 sardellfiléer
  • 2 msk konjak
  • 150 g rumsvarmt smör
  • 0.5 tsk salt

Kycklingleverpastej med konjak

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(29)

En pastej på julbordet är aldrig fel. Om den dessutom innehåller sardeller och konjak blir det ännu bättre.

Tillagningstid: 30 minuter + 1 natt
1 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Hetta upp 1 matsked smör i en stekpanna och fräs löken några minuter utan att den får färg. Vänd i örterna och ställ åt sidan.
  2. Hetta upp 1 matsked smör och stek kycklinglever och bacon, salta och peppra. Levern ska vara genomstekt.
  3. Lägg lökblandning, lever, bacon, sardeller, konjak och smör i en matberedare och mixa till en jämn smet. Smaka av med salt och peppar.
  4. Lägg smeten i en form som rymmer 1 liter och täck över med plastfolie. Låt stå i kylen över natten. Håller 4-5 dagar i kylen.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Christina

2021-01-11

Det här var bland den godaste kycklingleverpastej jag har gjort! Tyvärr hade jag inget bacon hemma första gången jag gjorde den, men den blev väldigt bra ändå. Som tur var hade vi cognac hemma i alla fall. Den gick också bra att frysa märkte vi. I kväll har jag gjort den MED bacon. Den första, den utan bacon, var beroendeframkallande så det ska bli spännande att smaka av senare ikväll när pastej nr 2 har kallnat lite.

hejamaja

2011-12-24

Gjorde med portvin! Blev himla gott! God Jul!

Eva

2011-12-09

Har gjort liknande pastej förut, vill prova denna!

Liknande recept

Spara recept

Citron- och saffranskyckling

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Strutsfärsjärpar med quinoasallad

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Kycklingwrap med grön hummus

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Kycklingvingar "sweet and sour"

Betyg
Betyg
(33)
Spara recept

Grillad kyckling med parmesankräm

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Kryddrubbade kycklingmedaljonger med raw slaw-sallad

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Fruktig couscous med grillad kycklingfilé

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Thainudlar med kycklingfärssås

Betyg
Betyg
(135)