
Kycklinglasagne med spenat
Betyg (1-5):
Inte svårare än lasagne med köttfärs. Men lite roligare. Och känns lite lyxig.
Tillagningstid: 1 tim 30 min
Ugnstemperatur:200º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 12 lasagneplattor
- 400 g färsk spenat
- olivolja
- Ostsås:
- 4 msk smör
- 5 msk vetemjöl
- 1 liter mjölk, 3 %
- 150 g riven Västerbottensost
- salt och nymalen vitpeppar
- Kycklingfärssås:
- 500 g kycklingfärs
- 1 finhackad gul lök
- 3 rivna vitlöksklyftor
- 2 msk olivolja
- 1 msk hackad färsk rosmarin, alt 1 tsk torkad
- 3 msk tomatpuré
- 1 burk körsbärstomater (400 g)
- 1 dl vitt matlagningsvin
Gör så här
- Sätt ugnen på 200°.
Ostsås:
- Smält smöret i en stor kastrull och vispa i mjölet. Späd med mjölken, lite i taget under vispning. Låt såsen sjuda 3–4 min på svag värme. Blanda i västerbottensosten (spara 1 dl till gratineringen) och rör tills det smälter. Smaka av med salt och peppar.
Kycklingfärssås:
- Fräs lök och vitlök i oljan utan att det tar färg. Tillsätt färsen och bryn tills det får lite färg. Rör i rosmarin och tomatpuré och låt det fräsa med ett par minuter. Häll i tomater och vin och låt det puttra ihop under lock 5 min. Mosa tomaterna lätt med baksidan av en slev. Smaka av med salt och peppar.
- Stek spenaten hastigt i lite olja. Salta och peppra lätt. Smörj en rektangulär form och häll lite av ostsåsen i botten. Varva sedan lasagneplattor, kycklingfärssås, ostsås och stekt spenat. Översta lagret ska vara lasagneplattor och ostsås samt den resterande rivna osten.
- Grädda mitt i ugnen 30–40 min. Lägg på folie om det börjar bli bränt.
Servering
Servera med en stor sallad.
Tips

Använd färdig ostsås om det är brådis.
Kycklinglasagne med spenat
Betyg (1-5):
Inte svårare än lasagne med köttfärs. Men lite roligare. Och känns lite lyxig.
Tillagningstid: 1 tim 30 min
Ugnstemperatur:200º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Sätt ugnen på 200°.
Ostsås:
- Smält smöret i en stor kastrull och vispa i mjölet. Späd med mjölken, lite i taget under vispning. Låt såsen sjuda 3–4 min på svag värme. Blanda i västerbottensosten (spara 1 dl till gratineringen) och rör tills det smälter. Smaka av med salt och peppar.
Kycklingfärssås:
- Fräs lök och vitlök i oljan utan att det tar färg. Tillsätt färsen och bryn tills det får lite färg. Rör i rosmarin och tomatpuré och låt det fräsa med ett par minuter. Häll i tomater och vin och låt det puttra ihop under lock 5 min. Mosa tomaterna lätt med baksidan av en slev. Smaka av med salt och peppar.
- Stek spenaten hastigt i lite olja. Salta och peppra lätt. Smörj en rektangulär form och häll lite av ostsåsen i botten. Varva sedan lasagneplattor, kycklingfärssås, ostsås och stekt spenat. Översta lagret ska vara lasagneplattor och ostsås samt den resterande rivna osten.
- Grädda mitt i ugnen 30–40 min. Lägg på folie om det börjar bli bränt.
Servering
Servera med en stor sallad.
Tips

Använd färdig ostsås om det är brådis.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
nina
2015-11-30
88151