Kycklinglasagne med spenat

Kycklinglasagne med spenat

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(17)

Inte svårare än lasagne med köttfärs. Men lite roligare. Och känns lite lyxig.

Tillagningstid: 1 tim 30 min
Ugnstemperatur:200º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 12 lasagneplattor
  • 400 g färsk spenat
  • olivolja
  • Ostsås:
  • 4 msk smör
  • 5 msk vetemjöl
  • 1 liter mjölk, 3 %
  • 150 g riven Västerbottensost
  • salt och nymalen vitpeppar
  • Kycklingfärssås:
  • 500 g kycklingfärs
  • 1 finhackad gul lök
  • 3 rivna vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk hackad färsk rosmarin, alt 1 tsk torkad
  • 3 msk tomatpuré
  • 1 burk körsbärstomater (400 g)
  • 1 dl vitt matlagningsvin

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.

Ostsås:

  1. Smält smöret i en stor kastrull och vispa i mjölet. Späd med mjölken, lite i taget under vispning. Låt såsen sjuda 3–4 min på svag värme. Blanda i västerbottensosten (spara 1 dl till gratineringen) och rör tills det smälter. Smaka av med salt och peppar.

Kycklingfärssås:

  1. Fräs lök och vitlök i oljan utan att det tar färg. Tillsätt färsen och bryn tills det får lite färg. Rör i rosmarin och tomatpuré och låt det fräsa med ett par minuter. Häll i tomater och vin och låt det puttra ihop under lock 5 min. Mosa tomaterna lätt med baksidan av en slev. Smaka av med salt och peppar.
  2. Stek spenaten hastigt i lite olja. Salta och peppra lätt. Smörj en rektangulär form och häll lite av ostsåsen i botten. Varva sedan lasagneplattor, kycklingfärssås, ostsås och stekt spenat. Översta lagret ska vara lasagneplattor och ostsås samt den resterande rivna osten.
  3. Grädda mitt i ugnen 30–40 min. Lägg på folie om det börjar bli bränt.

Servering

Servera med en stor sallad.

Tips

Använd färdig ostsås om det är brådis.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



nina

2015-11-30

88151

Kycklinglasagne med spenat
16 st
  • Ingredienser (16)
  • 12 lasagneplattor
  • 400 g färsk spenat
  • olivolja
  • Ostsås:
  • 4 msk smör
  • 5 msk vetemjöl
  • 1 liter mjölk, 3 %
  • 150 g riven Västerbottensost
  • salt och nymalen vitpeppar
  • Kycklingfärssås:
  • 500 g kycklingfärs
  • 1 finhackad gul lök
  • 3 rivna vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk hackad färsk rosmarin, alt 1 tsk torkad
  • 3 msk tomatpuré
  • 1 burk körsbärstomater (400 g)
  • 1 dl vitt matlagningsvin

Kycklinglasagne med spenat

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(17)

Inte svårare än lasagne med köttfärs. Men lite roligare. Och känns lite lyxig.

Tillagningstid: 1 tim 30 min
Ugnstemperatur:200º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.

Ostsås:

  1. Smält smöret i en stor kastrull och vispa i mjölet. Späd med mjölken, lite i taget under vispning. Låt såsen sjuda 3–4 min på svag värme. Blanda i västerbottensosten (spara 1 dl till gratineringen) och rör tills det smälter. Smaka av med salt och peppar.

Kycklingfärssås:

  1. Fräs lök och vitlök i oljan utan att det tar färg. Tillsätt färsen och bryn tills det får lite färg. Rör i rosmarin och tomatpuré och låt det fräsa med ett par minuter. Häll i tomater och vin och låt det puttra ihop under lock 5 min. Mosa tomaterna lätt med baksidan av en slev. Smaka av med salt och peppar.
  2. Stek spenaten hastigt i lite olja. Salta och peppra lätt. Smörj en rektangulär form och häll lite av ostsåsen i botten. Varva sedan lasagneplattor, kycklingfärssås, ostsås och stekt spenat. Översta lagret ska vara lasagneplattor och ostsås samt den resterande rivna osten.
  3. Grädda mitt i ugnen 30–40 min. Lägg på folie om det börjar bli bränt.

Servering

Servera med en stor sallad.

Tips

Använd färdig ostsås om det är brådis.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



nina

2015-11-30

88151