
Kycklinglårfilé med kumquatsirap
Betyg (1-5):
Fågel med sötsyrlig citrusdoftande sås.
Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- Kumquatsirap:
- 10 skivade kumquater, alt 0,5 finhackad apelsin
- 2 skalade, skivade vitlöksklyftor
- 2 tsk riven ingefära
- 2 dl socker
- 2 dl vatten
- 2 msk vinäger
- 1 skivad röd chili
- 1 tsk salt
- Kycklingrubb:
- 1 tsk malen kanel
- 2 tsk mald spiskummin
- 1 tsk malen koriander
- 1 tsk stötta fänkålsfrön eller malen bockhornsklöver
- 0.5 tsk malen svartpeppar
- 600 g kycklinglårfilé
- 1.5 tsk salt
Gör så här
- Blanda ingredienserna till kumquatsirapen i en kastrull. Låt koka på stark värme tills blandningen börjar tjockna och skummar ordentligt, cirka 10 minuter. Ta den från värmen. När den svalnat tjocknar den ytterligare.
- Blanda kryddorna och lägg dem på ett fat. Gnugga kycklingen i kryddorna, runt hela filén. Grilla kycklingen runt om på stark värme, sammanlagt cirka 15 minuter. Ringla kumquatsirapen över kycklingen.
Servering
Servera gärna med en matvete-, couscous- eller bulgursallad.
Kycklinglårfilé med kumquatsirap
Betyg (1-5):
Fågel med sötsyrlig citrusdoftande sås.
Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Blanda ingredienserna till kumquatsirapen i en kastrull. Låt koka på stark värme tills blandningen börjar tjockna och skummar ordentligt, cirka 10 minuter. Ta den från värmen. När den svalnat tjocknar den ytterligare.
- Blanda kryddorna och lägg dem på ett fat. Gnugga kycklingen i kryddorna, runt hela filén. Grilla kycklingen runt om på stark värme, sammanlagt cirka 15 minuter. Ringla kumquatsirapen över kycklingen.
Servering
Servera gärna med en matvete-, couscous- eller bulgursallad.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!