Kycklinglarb

Kycklinglarb

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(16)

Larb med kycklingfärs som smaksätts med fisksås, lime, chiliflakes och mynta. Så gott att servera i salladsblad.

Tillagningstid: 20 min
4 portioner
  • 3 dl jasminris
  • 450 g kycklingfärs
  • 2 tsk neutral olja
  • 0.5 dl fisksås
  • 1 msk strösocker
  • 2 tsk chiliflakes
  • 1 lime, pressad saft
  • 1 msk torkad mynta
  • 250 g isbergssallad
  • 1 liten rödlök, tunt skivad

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  2. Stek kycklingfärsen i olja under omrörning tills genomstekt. Tillsätt fisksås, socker och chiliflakes. Ta bort från värmen, pressa i limesaft och tillsätt mynta.
  3. Bryt salladen i bitar och skölj i iskallt vatten. Fördela sallad, rödlök och kycklingen på fyra tallrikar. Servera med ris.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Karin

2022-02-04

Hacka eller mortla jordnötter och strö över. Är gott och enklare än rostat ris som står i thairecepten

Deborah

2021-11-07

Både Lotta och Ruethairat verkar referera till originalreceptet: se https://thewoksoflife.com/chicken-larb/#recipe eller https://www.tastythais.com/chicken-larb-gai/ Så kanske funkar det även som de nämner?

Checkbox Coop

2021-09-14

Hej Lotta, riset ska bara kokas och serveras till larben :) hälsar Elsa, webbredaktör

Lotta

2021-09-12

Det rostade riset saknas 😄

Checkbox Coop

2021-08-26

Hej Ruethairat, mängden fisksås stämmer, eftersom det även är socker i rätten blir det en bra balans. Vad man eventuellt väljer att servera till är förstås en smaksak. Lycka till i köket!

Ruethairat

2021-08-24

Hej Björn, Servera INTE med sweet chilisås för Thai gud skull lolz och inte Srirachamajo heller. När du steka kycklingfärs/köttfärs, häll i liten vatten i. 0.5 dl fisksås låter alldeles för mkt, sjukt saltig det måste bli. Men men, man äter inte Larb med sweet chilisås iaf. Tips, istället att man lägga 0.5 dl fisksås så häll i hälften och lägg i halva kycklingbuljong tärna istället.

Checkbox Coop

2021-08-20

Hej Björn, servera gärna med sweet chilisås eller srirachamajonnäs. Trevlig helg!

Björn

2021-08-18

En sås till hade varit gott.

Kycklinglarb
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 3 dl jasminris
  • 450 g kycklingfärs
  • 2 tsk neutral olja
  • 0.5 dl fisksås
  • 1 msk strösocker
  • 2 tsk chiliflakes
  • 1 lime, pressad saft
  • 1 msk torkad mynta
  • 250 g isbergssallad
  • 1 liten rödlök, tunt skivad

Kycklinglarb

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(16)

Larb med kycklingfärs som smaksätts med fisksås, lime, chiliflakes och mynta. Så gott att servera i salladsblad.

Tillagningstid: 20 min
4 portioner

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  2. Stek kycklingfärsen i olja under omrörning tills genomstekt. Tillsätt fisksås, socker och chiliflakes. Ta bort från värmen, pressa i limesaft och tillsätt mynta.
  3. Bryt salladen i bitar och skölj i iskallt vatten. Fördela sallad, rödlök och kycklingen på fyra tallrikar. Servera med ris.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Karin

2022-02-04

Hacka eller mortla jordnötter och strö över. Är gott och enklare än rostat ris som står i thairecepten

Deborah

2021-11-07

Både Lotta och Ruethairat verkar referera till originalreceptet: se https://thewoksoflife.com/chicken-larb/#recipe eller https://www.tastythais.com/chicken-larb-gai/ Så kanske funkar det även som de nämner?

Checkbox Coop

2021-09-14

Hej Lotta, riset ska bara kokas och serveras till larben :) hälsar Elsa, webbredaktör

Lotta

2021-09-12

Det rostade riset saknas 😄

Checkbox Coop

2021-08-26

Hej Ruethairat, mängden fisksås stämmer, eftersom det även är socker i rätten blir det en bra balans. Vad man eventuellt väljer att servera till är förstås en smaksak. Lycka till i köket!

Ruethairat

2021-08-24

Hej Björn, Servera INTE med sweet chilisås för Thai gud skull lolz och inte Srirachamajo heller. När du steka kycklingfärs/köttfärs, häll i liten vatten i. 0.5 dl fisksås låter alldeles för mkt, sjukt saltig det måste bli. Men men, man äter inte Larb med sweet chilisås iaf. Tips, istället att man lägga 0.5 dl fisksås så häll i hälften och lägg i halva kycklingbuljong tärna istället.

Checkbox Coop

2021-08-20

Hej Björn, servera gärna med sweet chilisås eller srirachamajonnäs. Trevlig helg!

Björn

2021-08-18

En sås till hade varit gott.