
Kycklingkebab
Betyg (1-5):
Kyckling marinerad i färska kryddor, chili och citron, varvade med tunna zucchiniremsor smakar underbart,
Tillagningstid: 1 timme 15 minuter
4 stycken
- 500 g kycklingfilé, i bitar 2,5 x 2,5 cm
- 1 kg zucchini i tunna skivor på längden
- 4 st grillspett
- Marinad:
- 0.5 dl färsk koriander
- 0.5 dl färsk mynta
- 3 vitlöksklyftor
- 120 g salladslökar i bitar
- 1 röd chili i bitar
- 1 citron, rivet skal och saft
- 1 krm peppar
- 0.5 dl olivolja
- 2 krm salt
Gör så här
- Lägg kycklingbitarna i en skål. Kör alla ingredienserna till marinaden i en mixer. Häll det på kycklingbitarna och rör om. Låt marinera cirka 1 timme.
- Koka squashremsorna 30 sekunder. Låt rinna av och svalna.
- Väv sedan in zucchiniremsorna mellan kycklingbitarna på grillpinnarna. Grilla cirka 5 minuter. Vänd spetten med jämna mellanrum.
Kycklingkebab
Betyg (1-5):
Kyckling marinerad i färska kryddor, chili och citron, varvade med tunna zucchiniremsor smakar underbart,
Tillagningstid: 1 timme 15 minuter
4 stycken
Gör så här
- Lägg kycklingbitarna i en skål. Kör alla ingredienserna till marinaden i en mixer. Häll det på kycklingbitarna och rör om. Låt marinera cirka 1 timme.
- Koka squashremsorna 30 sekunder. Låt rinna av och svalna.
- Väv sedan in zucchiniremsorna mellan kycklingbitarna på grillpinnarna. Grilla cirka 5 minuter. Vänd spetten med jämna mellanrum.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!