Kycklingkebab

Kycklingkebab

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

Kyckling marinerad i färska kryddor, chili och citron, varvade med tunna zucchiniremsor smakar underbart,

Tillagningstid: 1 timme 15 minuter
4 stycken
  • 500 g kycklingfilé, i bitar 2,5 x 2,5 cm
  • 1 kg zucchini i tunna skivor på längden
  • 4 st grillspett
  • Marinad:
  • 0.5 dl färsk koriander
  • 0.5 dl färsk mynta
  • 3 vitlöksklyftor
  • 120 g salladslökar i bitar
  • 1 röd chili i bitar
  • 1 citron, rivet skal och saft
  • 1 krm peppar
  • 0.5 dl olivolja
  • 2 krm salt

Gör så här

  1. Lägg kycklingbitarna i en skål. Kör alla ingredienserna till marinaden i en mixer. Häll det på kycklingbitarna och rör om. Låt marinera cirka 1 timme.
  2. Koka squashremsorna 30 sekunder. Låt rinna av och svalna.
  3. Väv sedan in zucchiniremsorna mellan kycklingbitarna på grillpinnarna. Grilla cirka 5 minuter. Vänd spetten med jämna mellanrum.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Kycklingkebab
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 500 g kycklingfilé, i bitar 2,5 x 2,5 cm
  • 1 kg zucchini i tunna skivor på längden
  • 4 st grillspett
  • Marinad:
  • 0.5 dl färsk koriander
  • 0.5 dl färsk mynta
  • 3 vitlöksklyftor
  • 120 g salladslökar i bitar
  • 1 röd chili i bitar
  • 1 citron, rivet skal och saft
  • 1 krm peppar
  • 0.5 dl olivolja
  • 2 krm salt

Kycklingkebab

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

Kyckling marinerad i färska kryddor, chili och citron, varvade med tunna zucchiniremsor smakar underbart,

Tillagningstid: 1 timme 15 minuter
4 stycken

Gör så här

  1. Lägg kycklingbitarna i en skål. Kör alla ingredienserna till marinaden i en mixer. Häll det på kycklingbitarna och rör om. Låt marinera cirka 1 timme.
  2. Koka squashremsorna 30 sekunder. Låt rinna av och svalna.
  3. Väv sedan in zucchiniremsorna mellan kycklingbitarna på grillpinnarna. Grilla cirka 5 minuter. Vänd spetten med jämna mellanrum.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!