Kycklingkebab med yoghurtsås

Kycklingkebab med yoghurtsås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(18)

Kycklingkebab är en god vardagsrätt och serveras med, picklad lök, yoghurtsås och libabröd, snabblagad och omtyckt.

Tillagningstid: 20 min
4 portioner
  • 550 g minutstrimlor kycklinglårfilé
  • 1 msk neutral olja
  • 1.5 msk kebabkrydda
  • salt
  • 348 g libabröd, libanesiskt tunnbröd
  • Picklad rödlök
  • 1 dl vatten
  • 0.5 dl strösocker
  • 1.5 msk ättiksprit (12 %)
  • 1 stor rödlök
  • Yoghurtsås
  • 4 dl yoghurt 10%
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk torkad mynta eller 0,5 dl finhackad färsk
  • 0.5 gurka

Gör så här

  1. Picklad rödlök: Blanda vatten, socker och ättiksprit. Skiva löken tunt, gärna med mandolin, och vänd runt i lagen. Låt stå till servering.

Yoghurtsås:

  1. Blanda yoghurten med vitlök och mynta. Smaka av med salt.
  2. Hetta upp olja i en stekpanna och stek kycklingen med kebabkryddan tills den är genomstekt. Servera kyckling, gurka, picklad lök och yoghurtsås i pitabröd.

Tips

Strimlorna kan förstås vara vegoalternativ av olika slag, allt från quorn och yosa (havre) till sojagrytbitar och tofu.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2019-12-03

Hej Anna Maria! Kebabkrydda går att köpa färdigt från exempelvis Santa Maria. Lycka till i köket!

ANNA MARIA

2019-12-02

Vad är kebabkrydda för något?

Alexandra

2019-11-30

Helt ok! Viktigt att komma ihåg att salta kycklingen annars blir ganska smaklöst. Helt ok rätt. Ingen smakexplosion direkt ;)

Kycklingkebab med yoghurtsås
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 550 g minutstrimlor kycklinglårfilé
  • 1 msk neutral olja
  • 1.5 msk kebabkrydda
  • salt
  • 348 g libabröd, libanesiskt tunnbröd
  • Picklad rödlök
  • 1 dl vatten
  • 0.5 dl strösocker
  • 1.5 msk ättiksprit (12 %)
  • 1 stor rödlök
  • Yoghurtsås
  • 4 dl yoghurt 10%
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk torkad mynta eller 0,5 dl finhackad färsk
  • 0.5 gurka

Kycklingkebab med yoghurtsås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(18)

Kycklingkebab är en god vardagsrätt och serveras med, picklad lök, yoghurtsås och libabröd, snabblagad och omtyckt.

Tillagningstid: 20 min
4 portioner

Gör så här

  1. Picklad rödlök: Blanda vatten, socker och ättiksprit. Skiva löken tunt, gärna med mandolin, och vänd runt i lagen. Låt stå till servering.

Yoghurtsås:

  1. Blanda yoghurten med vitlök och mynta. Smaka av med salt.
  2. Hetta upp olja i en stekpanna och stek kycklingen med kebabkryddan tills den är genomstekt. Servera kyckling, gurka, picklad lök och yoghurtsås i pitabröd.

Tips

Strimlorna kan förstås vara vegoalternativ av olika slag, allt från quorn och yosa (havre) till sojagrytbitar och tofu.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2019-12-03

Hej Anna Maria! Kebabkrydda går att köpa färdigt från exempelvis Santa Maria. Lycka till i köket!

ANNA MARIA

2019-12-02

Vad är kebabkrydda för något?

Alexandra

2019-11-30

Helt ok! Viktigt att komma ihåg att salta kycklingen annars blir ganska smaklöst. Helt ok rätt. Ingen smakexplosion direkt ;)