Kycklinggryta med ris
  • Tid 30 min
  • Svårighetsgrad Enkel

Kycklinggryta med ris

3.62 (63 betyg)

Kycklingfilé i söt sås med en hint av curry.

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 13
  • Svårighetsgrad Enkel

Ingredienser

4 portioner
  • 4 dl ris
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk smör
  • 500 g grovt strimlad kycklingfilé
  • 1 tsk paprika
  • 0.5 tsk curry
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 dl mango chutney
  • 2 dl mjölk
  • 1 dl grädde
  • 0.5 knippe strimlad vårlök
Till servering:
  • 500 g ångad eller kokt broccoli
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. .

  2. 2

    Hetta upp olja i en stekpanna eller gryta. Bryn kycklingen runt om och lägg i paprikan.

  3. 3

    Strö över curry, salt och peppar. Tillsätt mango chutney, mjölk och grädde. Sänk värmen och låt småputtra 15 min.

  4. 4

    Tillsätt vårlök och vänd runt. Servera med ris

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Finns inte mango chutney går det bra med sweet chilisås istället.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

15 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Johanna

    Jag byter ut en del av kycklingen mot grönsaker och väljer en lite starkare mango chutney. Supergott!

  • Helen

    Paprikan förstår jag inte, ska det vara paprikapulver eftersom det står tesked? Och när har man i smöret?

  • Si

    Verkligen jättegott! Jag hade i creme fraiche också för att göra såsen lite fylligare.

  • K

    fantastiskt gott! Rekommenderar verkligen. Nytt favoritrecept!

Visa fler