Kycklinggryta med mild currysås

Kycklinggryta med mild currysås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(74)

En härlig kycklinggryta med smak av vitlök, curry och kokosmjölk.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 msk rapsolja
  • 1 kg kyckling
  • 1 msk curry
  • 2 st skivade vitlöksklyftor
  • 0.5 tsk peppar
  • 200 g broccoli
  • 80 g bladspenat
  • 400 g kokosmjölk (1 burk)
  • 1 tsk salt
  • Till servering:
  • ris
  • 2 msk korinter /russin
  • 2 msk kokosflingor

Gör så här

  1. Stek kycklingdelarna tillsammans med curry och skivad vitlök i lite olja i en stor gryta. Stek tills kycklingen fått färg runt om, salta och peppra.
  2. Lyft ur kycklingen, lägg i broccoli och bladspenat och stek någon minut. Häll i kokosmjölken, lägg i kycklingen igen och låt sjuda 15 minuter under lock. Smaka eventuellt av med mer curry.

Servering

Servera kycklinggrytan med ris, korinter/russin och kokosflingor.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Kycklingfilé med pumpa

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Kycklingwok med cashewnötter

Betyg
Betyg
(102)
Spara recept

Thainudlar med kycklingfärssås

Betyg
Betyg
(136)
Spara recept

Pasta med kyckling och bacon

Betyg
Betyg
(44)
Spara recept

Blomkålsgratäng med ostsås och kycklingbacon

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Klassisk paella

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Kyckling marengo

Betyg
Betyg
(32)
Spara recept

Saffranskyckling med aprikoser och äpplen

Betyg
Betyg
(3)
Kycklinggryta med mild currysås
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 1 msk rapsolja
  • 1 kg kyckling
  • 1 msk curry
  • 2 st skivade vitlöksklyftor
  • 0.5 tsk peppar
  • 200 g broccoli
  • 80 g bladspenat
  • 400 g kokosmjölk (1 burk)
  • 1 tsk salt
  • Till servering:
  • ris
  • 2 msk korinter /russin
  • 2 msk kokosflingor

Kycklinggryta med mild currysås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(74)

En härlig kycklinggryta med smak av vitlök, curry och kokosmjölk.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Stek kycklingdelarna tillsammans med curry och skivad vitlök i lite olja i en stor gryta. Stek tills kycklingen fått färg runt om, salta och peppra.
  2. Lyft ur kycklingen, lägg i broccoli och bladspenat och stek någon minut. Häll i kokosmjölken, lägg i kycklingen igen och låt sjuda 15 minuter under lock. Smaka eventuellt av med mer curry.

Servering

Servera kycklinggrytan med ris, korinter/russin och kokosflingor.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Kycklingfilé med pumpa

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Kycklingwok med cashewnötter

Betyg
Betyg
(102)
Spara recept

Thainudlar med kycklingfärssås

Betyg
Betyg
(136)
Spara recept

Pasta med kyckling och bacon

Betyg
Betyg
(44)
Spara recept

Blomkålsgratäng med ostsås och kycklingbacon

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Klassisk paella

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Kyckling marengo

Betyg
Betyg
(32)
Spara recept

Saffranskyckling med aprikoser och äpplen

Betyg
Betyg
(3)