Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
1 kyckling, delad i mindre bitar
2 msksmör till stekning
200 gskivade färska champinjoner
200 gskalade små gula lökar
2 mskvetemjöl
2 dlvitt vin
1 dlvatten
1 dlvispgrädde
1 tskdragon
1 krmpeppar, efter smak
0.5 skivad bladselleri
1 krmsalt, efter smak
Gör så här
Bryn kycklingdelarna i matfett och lägg efter hand över dem i en ugnssäker form. Bryn svampen och löken. Pudra över mjöl, slå på vin, vatten och grädde. Koka upp, smaka av med kryddor och slå det hela över kycklingen.
Täck formen med folie och ställ den mitt i ugnen ca 30 minuter. Blanda ner sellerin i formen de sista 10 minuterna.
Härlig Valborgsgryta som jag bjuder på vid nästa middag.
12 st
Ingredienser(12)
1 kyckling, delad i mindre bitar
2 msksmör till stekning
200 gskivade färska champinjoner
200 gskalade små gula lökar
2 mskvetemjöl
2 dlvitt vin
1 dlvatten
1 dlvispgrädde
1 tskdragon
1 krmpeppar, efter smak
0.5 skivad bladselleri
1 krmsalt, efter smak
Kycklinggryta med champinjoner och vin
Betyg (1-5):
(12)
Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
Bryn kycklingdelarna i matfett och lägg efter hand över dem i en ugnssäker form. Bryn svampen och löken. Pudra över mjöl, slå på vin, vatten och grädde. Koka upp, smaka av med kryddor och slå det hela över kycklingen.
Täck formen med folie och ställ den mitt i ugnen ca 30 minuter. Blanda ner sellerin i formen de sista 10 minuterna.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Maggi
2015-05-02
Härlig Valborgsgryta som jag bjuder på vid nästa middag.